Black friday je tu!

Black friday je tu!

10 DNI ODŠTEKANIH POPUSTOV!

 SLEDITE DNEVNIM NOVOSTIM V KATEGORIJI BLACK FRIDAY IN UJEMITE NAJVEČJE UGODNOSTI.    ZA IZDELKE Z VSEH OSTALIH KATEGORIJ PA V DNEH DO 23.11. KORISTITE KAR  -15% Z UPORABO KODE : ČRNI

Preberi
NAKUP REZERVNIH DELOV ZA TRAMPOLINE

NAKUP REZERVNIH DELOV ZA TRAMPOLINE

NA KAJ MORAMO BITI POZORNI PRI NAKUPU DELOV ZA TRAMPOLIN? 

Redno vzdrževanje trampolina je ključno za varnost uporabnika. Ponjavo in mrežo je priporočljivo menjati na 2 leti oziroma po navodilih proizvajalca. Trampolin naj bo vedno, ko ni v uporabi pokrit, tako lahko trampolin zaščitimo pred zunanjimi dejavniki, ki povzročajo prezgodnjo okvaro trampolina. 


Ponjava za trampolin:

 Najbolj pomembno pri varnosti na trampolinu je dobra ponjava za trampolin. Vedno je potrebno preveriti ali ima ponjava poškodbe ali deformacije in tako ponjavo nemudoma zamenjati. 

 Pred nakupom ponjave za trampolin, je potrebno natančno premeriti zunanji rob trampolina, število nog ter število in dolžino vzmeti. Pri nekaterih ponjavah  največkrat pri trampolinih premera 305 cm so vzmeti nestandardne dolžine tako da je dobro preveriti tudi premer črnega dela ponjave. 


Vzmeti:

 Vzmet za trampolin je namenjena pritrditvi skakalne ponjave na ogrodje trampolina. Pomembno je, da kupite vzmeti, ki ustrezajo vašemu trampolinu.
 Vzmet premerite, ko ni pod napetostjo trampolina.
Untitled

Obroba za trampolin:

 Obroba za trampolin prepreči poškodbe pri skakanju na trampolinu.
 Pred nakupom obrobe za trampolin natančno premerite zunanji rob trampolina. 


Mreža za trampolin:

 Mreža za trampolin je namenjena varnosti in preprečuje morebitne padce s trampolina.

 Pri nakupu mreže morate biti pozorni na premer zunanjega roba trampolina ter število nog oziroma palic ter način pritrditve (notranje ali zunanje). Če imate težave z postavitvijo trampolina si oglejte navodila za postavitev v našem dokumentu:NAVODILA ZA POSTAVLJANJE IN VZDRŽEVANJE TRAMPOLINA.docx

Preberi
OSNOVE KOTALKANJA – KAKO SE PRAVILNO KOTALKATI

OSNOVE KOTALKANJA – KAKO SE PRAVILNO KOTALKATI


Kotalke so lahko zabavna aktivnost, odlična vadba, tekmovalni šport ali način prevoza. Ko se boste naučili pravilnega načina kotalkanja in pravilnega ustavljanja, boste kmalu »pluli« po kotalkališču. Preberite, kako se naučiti osnov kotalkanja.

1.  1
Nadenite si primerno opremo za kotalkanje!. Edina oprema, ki jo resnično potrebujete za kotalkanje je par kotalk, ki se prilegajo nogi , ščitniki ter čelada. Velikosti kotalk so običajno enake kot standardne velikosti čevljev, le da pri kotalkah raje izberite eno številko večje , saj rade, v primeru tesnega prilagajanja, povzročijo otiščance in žuljeIzbirate lahko med nastavljivimi kotalkami za otroke katerim noga še raste, kotalkami z ravnim podplatom ali kotalkam z petko. 

2.  2
Postavimo se v pravilno držo, kot prikazuje zgornja slika. Postavite svoje noge v širino ramen, upognite kolena in počepnite. Spustite hrbet proti tlom in se rahlo nagnite naprej v udoben položaj kotalk. Ko ste v takem položaju je ravnotežje ključno, zato vam to stališče preprečuje nestabilnost.
Prvič, ko kotalkate, se morda počutite, kot da nimate nadzora nad kotalkami, lahko boste izgubili tudi ravnotežje in padli nekajkrat, preden boste osvojili pravilno tehniko. To je popolnoma normalno; samo nadaljujte z držo, dokler je ne osvojite.

3. 3
Noge postavite, kot prikazuje prva slika, tako da imate pete skupaj in prste obrnjene navzven. Začnite počasi hoditi naprej, najprej desno, nato levo, nato ponovno desna in tako naprej. Prikaz slike 2, 3 in 4 zgoraj. Nadaljujte in pete držite neposredno pod telesom, da boste lažje ohranili ravnotežje.
Vadite, dokler ne boste udobno "hodili" v kotalkah, medtem ko ohranjate svoje ravnotežje. Najprej boste verjetno nekajkrat padli, ko se boste pobrali, ne pozabite na pravilno držo.
Ko pridobite zaupanje, začnite hitreje in hitreje. Trdno potisnite na kolesa, tako da se z vsakim korakom premikate dlje.

4.  6
Potisnite se z eno nogo naprej in drsite z drugo (slika prikazuje obkroženo kotalko, s katero se odrinemo in z drugo drsimo), dokler ne izgubite zagona, nato ponovimo postopek, le da se tokrat odrinemo z drugo nogo. Medtem ko drsite, držite drugo nad tlemi, da ne ovira vašega drsenja.
Ko zavijate desno, se s telesom malo nagnite na desno. Ko zavijete levo, se s telesom malo nagnite na levo in vedno ostanite v pravilnem položaju.
Premakajte noge hitreje in pridobite zagon tako, da pritisnete s svojo težo na kolesa. Izkoristite svojo telesno težo, da vam pomaga doseči hitrost. Uporabite roke, da vam pomagajo pri ohranjanju ravnotežja in pridobivanju hitrosti, tako da jih nagnete na komolcih in jih premikate naprej in nazaj, kakor bi se vam zdelo, če bi tekli.

5.  4
Ustavljanje. Predstavili vam bomo nekaj načinov ustavljanja. 
5.1. Vaša desna kotalka mora biti opremljena z zavoro, ki se nahaja na prstnem delu kotalk. Če želite ustaviti, drsite s svojimi kotalkami vzporedno drugo z drugo, kot prikazuje prva slika. Ostanite v položaju, in se rahlo nagnite naprej. Desno nogo postavite nazaj, tako da bo leva noga pred desno, dvignite prst desne kotalke in močno pritisnite na zavoro. Bolj ko pritisnete, hitreje se boste ustavili.
Pomembno je, da se ustavite z samozavestnim močnim potiskanjem. Če ne pritisnete dovolj močno na zavoro, lahko izgubite ravnotežje in padete.
Če vam je težko izvesti dovolj pritiska na začetku, poskusite z rokami pritisniti na desno koleno, s tem pridobite dovolj sile, da se ustavite.


5.2. 5 
Zaustavitev s kolenom. Če se želite ustaviti, počasi spustite eno koleno na tla, tako kot prikazuje slika. Pri tem obvezo nosite ščitnike. To je dobra tehnika za zaustavitev za začetnike, saj potrebuje zelo malo spretnosti za izvedbo. 


5.3.  7
Zaustavitev z razširitvijo nog. Razširite noge, kot prikazuje zgornja slika. Pri tem pa je prav tako koristno, da malo počepnete. Ne razširite nog tako široko, da občutite napor mišic.

5.4. T-zaustavljanje 

5.4.1. 8 
Rahlo upognite kolena, te vam bodo pomagala da se boste zaustavili, prav tako pa vam pomagajo ohranjati ravnotežje in vam bodo olajšala izvajanje gibanja.

5.4.2. 9
Nato razširite noge kot prikazuje slika, eno stopalo naj bo premaknjeno malo naprej od drugega.

5.4.3. 10
Dvignite zadnjo nogo od tal, samo toliko, da lahko obrnete nogo vstran. Ni vam je treba dvigati visoko v zraku. Prepričajte se, da se ne dotika tal. Tako se boste premikali s težo samo na sprednji nogi.


5.4.4. 11
Postavite zadnjo nogo pravokotno z vašo sprednjo nogo. Ta del izvedite hkrati z dvigovanjem noge, da ustvarite gladko gibanje dviganja in obračanja. Ko obrnete nogo, mora ta biti ob strani, pri čemer so prsti obrnjeni navzven, kolikor je to mogoče. Cilj je, da bi bila ta stopala pod kotom 90 stopinj.5.4.5. 12
Povlecite nogo , ki je postavljena pravokotno na vašo sprednjo nogo k sebi, tako kot prikazuje slika. Na zadnje stopalo ne naslanjajte vaše teže, samo uporabite dovolj pritiska, da vas upočasni. Več pritiska, ki ga uporabljate, hitreje se boste ustavili. 

Viri: http://www.wikihow.com/Roller-Skate , http://www.wikihow.com/Roller-Skate  

Preberi
PRAVILNA IZBIRA HULA HOOP OBROČA

PRAVILNA IZBIRA HULA HOOP OBROČA

Izbira obročev je res pestra, od velikosti, barv, teže, masažnih točk, kolesc,… Obstajajo tudi sestavljivi obroči za potovanja. Za več informacij o nakupu se lahko obrnete na našega prodajalca. Ampak za enkrat gremo lepo počasi…

Velikost je pomembna! Samo s pravo velikostjo obroča bodo vaši plesni gibi tekoči ali pa boste vsaj obdržali presneti :) obroč okoli pasu.KAKO IZBRATI PRAVO VELIKOST HULA HOOP OBROČA

  •  Pravi premer obroča določite tako, da izmerite razdaljo od vaših prstov na nogi do približno vašega popka. Ta razdalja ustreza največjemu premeru obroča, ki je primeren za vas. V večini spletnih pa obroče izbirate glede na njihov premer. 
  • Obroči se ločijo med seboj po teži in debelini materiala iz katerega so izdelani. V grobem jih ločimo na 3 tipe: 
  1. tip- Namenjen za fitnes-debelejši material (25 mm:1″), 
  2. tip- Za ples/običajna debelina (20 mm:3/4″) in 
  3. tip- iz polipropilena/ lahek kot peresce (16 mm:1/2″ 3/4″ 5/8″) 

Seveda pa obstajajo tudi druge variante, zato se o svojih željah posvetujete s prodajalcem.

  •  Če kupujete hula hoop obroč preko spleta in niste prepričani kakšno velikost potrebujete, o svoji razdalji med prsti in popkom seznanite prodajalca in ga prosite za nasvet glede ustreznega premera obroča. 
  • Za plesanje in izvajanje trikov z obročem, le-ta ne sme biti pretežek, saj bi oviral gladko gibanje telesa. Če boste obroč uporabljali za ples vam ne priporočamo težkih fitnes obročev, saj ne bo ustrezal vašim potrebam. Za začetnike so najbolj primerni obroči od 500-800 g. Težji obroči niso primerni za vrtenje in izvajanje trikov, saj so zaradi teže lahko potencialno nevarni in ob udarcu povzročijo večjo škodo sklepom, nosu, zobem in vrednim predmetom v vaši okolici.  Vaše telo bo ob redni vadbi (zabavi) z obročem pridobilo mišični tonus in kurilo maščobne blazinice. Kalorije se hitreje in bolj efektivno »kurijo« z živahno aerobno vadbo kot pri dolgočasnem delanju trebušnjakov. Vadba z obročem bolj spominja na otroško igro kot na telovadbo, zato ne rabimo posebej poudarjati, da se na tak način vsi lažje odločimo za vadbo.
  • Navdušenim hooperjem se po navadi po enem hula hoop obroču pridruži še kakšen. Bolj kot boste odkrivali čare vrtenja hula hoop obroča, bolj boste vedeli kakšen obroč si želite ali potrebujete.
  • Če ste bolj spretni si lahko obroč izdelate tudi sami, na spletu pobrskajte za kakšnim tutorialom in se lotite dela. Izberite primeren material za izdelavo in se prepustite dekoriranju s trakci. 

Preberi
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli