IDEJE ZA PRIKLENITEV SKIROJA - kako varno prikleniti skiro?

IDEJE ZA PRIKLENITEV SKIROJA - kako varno prikleniti skiro?

Za skiro lahko odštejete malo ali res veliko denarja, saj je razpon lahko zelo velik. Ne glede na to, kako drag skiro ste kupili je smiselno poskrbeti za njegovo varnost. Nič novega ni, če vam ukradejo kolo ki ni varno priklenjeno, prav tako pa pred tatovi ne ubežijo skiroji. V zadnjih časih so postali izjemno priljubljeni skiroji za trike. Te lahko kupite že za 60 €, ker pa se šport pri nas izjemno hitro razvija, je veliko takih, ki se odločijo za nakup zmogljivejših tipov skirojev, ki so namenjeni skate parkom, U-rampam in kolo parkom. Za tak tip skiroja lahko odštejete tudi do 300 €. Veliko kajne? Še posebej če vam skiro kaj kmalu po nakupu ukradejo. 

Kako torej varno prikleniti in zavarovati skiro, da ga ne bodo mogli tatovi odnesti? Kako ga lahko varno priklenete na stojalo, drog ali kam drugam, da boste preprečili krajo? 
Skiro lahko s pomočjo ključavnice priklenete na ograjo, stojalo namenjeno kolesom ali ulično svetilko. V kolikor imate na skiroju večja kolesa – velja predvsem za navadne tipe skirojev, lahko napeljete kabel skozi prednje kolo ter ga priklenete na nepremičen predmet. 

Nekateri tipi skirojev imajo na krmilo kakšno luknjo in če je ta dovolj velika, lahko skiro zavarujete tudi tako. Obstajajo tudi posebne ključavnice namenjene posebej za priklenitev skirojev.  

Priklenitev skiroja

Nekateri modeli stunt skirojev imajo krmilo oblikovano iz dodatnih prečk. Te tipe skirojev, boste zato najlažje priklenili. V primeru, da imate tip skiroja, ki nima dodatnih prečk, pa lahko kabel ovijete pod sprednje kolo, tako da je skiro tesno zraven droga na katerega ga priklenete. 

ključavnica

Zakaj so kabelske ključavnice najboljša izbira za zavarovanje skiroja?
Kolesarske ključavnice so cenovno dostopne, poleg tega pa so enostavne za uporabo. Ker so lahke in ne zavzamejo veliko prostora, jih lahko pospravite v nahrbtnik ali celo žep. Vrv je narejena tako, da jih ni lahko odrezati.

Zagotovo obstaja še veliko načinov kako varno prikleniti skiro, mi smo naštele najpogostejše in najlažje načine.  
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli