IGRE NA PROSTEM ZA OTROKE

IGRE NA PROSTEM ZA OTROKE

Poletje – težko pričakovano, pa velikokrat tako kratko. Idealno obdobje za različne športne aktivnosti otrok. Prav je, da izkoristimo vsak dan, za zabavo, rekreacijo in navsezadnje za druženje. Poletje je idealno obdobje, da mladino spravimo stran od šolskih obveznosti in računalnikih ekranov, ter jim omogočimo kar se da športno obarvane počitnice. Seveda pa naj ne bo šport izoliran zgolj na poletje, tudi v zimskem času je za zdrav razvoj otrok potrebna rekreacija. Skozi igro otroci pridobivajo veliko novih znanj, hkrati pa dosežejo želene učinke tako na gibalni kot tudi na čustveni in socialni ravni. Ključno je, da je pri otrocih telesna vadba zabavna, a jim hkrati predstavlja izziv, zaradi katerega se potrudijo in dosežejo zastavljene cilje.

Otrokov motorični razvoj je v prvih letih življenja zelo intenziven. Prav zato je to obdobje pomembno za osvajanje novih gibalnih veščin. Praviloma si mlajši otroci igre izmislijo kar sami, medtem, ko se starejši otroci pogosto srečavajo s pomanjkanjem idej. Včasih seveda s tem otroci niso imeli problema, saj je bilo družbeno življenje relativno drugačno, kot ga poznamo danes. Ni čudno, da so otroci popolnoma brez idej, ko pa večino svojega prostega časa preživijo za računalniki in telefonih. Pomanjkanje druženja pogosto vodi do tega, da naš otrok nima nobenega sebi podobnega vrstnika, ki bi telefon zamenjal za igro in druženje na prostem.

S pomočjo tega zapisa vam bomo poskušali podati nekaj koristnih informacij za motiviranje otrok, za igro na prostem s preprostimi in zabavnimi športnimi rekviziti. Da vam osvežimo spomin, smo poiskali nekaj najbolj priljubljenih otroških iger na prostem, za katere ne potrebujete veliko. Dovolj je že nekaj prostora, kakšen dodaten rekvizit in veliko dobre volje.

Bistvo predstavitve spodnjih športnih rekvizitov za igro otrok je, da spodbujajo otroke, da zapustijo zaprte prostore, spodbujajo k gibanju, druženju in s tem pripomorejo k zdravju ter boljšemu počutju.

ŠPORTNE AKTIVNOSTI ZA OTROKE 

OTROŠKI ROLERJI so zagotovo odlična naložba, če želite spodbuditi svojega sina ali hčerko k aktivnemu preživljanju časa na prostem. Prav ti namreč služijo zabavi in razvedrilu takrat, ko je dovolj časa za uživanje v lepem vremenu in s tem povezanih aktivnostih. Otroški rolerji bodo vsekakor zelo polepšali sončne popoldneve vam in vašemu otroku. Svojega sina ali hčerko pa lahko vpišete tudi v šolo rolanja, kjer se bo naučil osnov zaščite in samostojne priprave na rolanje ter praktično preizkusil prve samostojne korake na rolerjih. Tekom samega tečaja pa bo spoznal tudi nove vrstnike s podobnimi interesi, ki bodo njegovo družbeno življenje še povečali.

rolanje

Tudi ROLKE (skateboardi in longboardi), so vedno bolj priljubljen športni rekvizit med mladimi. Rolka ni le priljubljeno sredstvo zabave in transporta, temveč ima uporaba le-te izjemno veliko blagodejnih učinkov na telo. Rolkanje dodatno pripomore k izgorevanju kalorij in ohranjanju dobre fizične kondicije, kar je v času razvoja otrok izjemno pomembna.

Manjši in večji otroci zelo uživajo tudi v vožnji s skiroji in uganjajo mnoge vragolije, s pomočjo katerih razvijajo motoriko. Seveda ne smemo pozabiti tudi na SKIRO ZA TRIKE, ki je v zadnjem času obnorel mlade. Zaradi posebnih skirojev, ki so zasnovani za izvajanje trikov smo v Sloveniji v zadnjih letih dobili kar nekaj namenskih poligonov oziroma skejt parkov ter koloparkov, kjer se lahko mladi na varen način učijo novih trikov. Današnja mladina namreč v športu išče možnost za individualno izražanje, česar pa tradicionalni športi ne dopuščajo. Urbani športi nasprotno predstavljajo ne samo šport temveč tudi način druženja, zato lahko svoje otroke odpeljemo na katerega od skate parkov, kjer lahko svoja zanimanja za varno osvajanje novih veščin na rolkah, skirojih za trike, rolerjih in drugih športnih rekvizitih še nadgradijo.

skiro za trike

OTROŠKE AKTIVNOSTI NA DOMAČEM VRTU 

Tudi določene športne igre za otroke lahko potekajo kar na domačem vrtu. Če imate nekaj domačega dvorišča ali zelenice, lahko le-to spremenite v pravo športno igrišče. Običajno se otroci določenih reči dokaj hitro naveličajo, zato morda pred nakupom določene opreme za otroka najprej razmislimo, če mu bo ta zanimiva. Trampolini bodo najverjetneje razveselili vsakega otroka, seveda pa to ni nujno, saj so otroci medsebojno zelo različni. Pa vendar so TRAMPOLINI ZA OTROKE zelo zabavni, in bi se mu otrok le stežka uprl. Trampolini so odlično središče zabave in hkrati tudi rekreacije otrok. Predstavlja pa lahko tudi vir sprostitve in druženja – na njem namreč lahko otrok počne tudi druge reči, recimo bere, počiva, opazuje zvezde in s prijatelji celo tabori. Niti ni pomembno, kako trampolin otroku služi, vse dokler je ta v uporabi in se otrok lahko v njem zamoti.

trampolin

Tudi GUGALICA je lahko zanimiva in zabavna igra za otroke. V poletnem času pa lahko v svoj delček terase ali vrta namestite visečo mrežo oziroma gugalnico gnezdo, ki bo služila tako za guganje otrok, kot za sproščeno počivanje ali branje knjige v večernih urah.

Otroci pa se lahko ob večernih urah zabavajo s prijatelji tudi ob metanju FRIZBIJA, balinanju, preskakovanju kolebnice, igranju KOŠARKE, NOGOMETA ali katerega drugega športa. Konec koncev šport seveda ne predstavlja samo vir za zdravo življenje, temveč je ta lahko izredno zabaven vir druženja za vse starostne skupine.S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli