Izbira med rolerji in kotalkam

Izbira med rolerji in kotalkam

Vedno bolj opažamo, da se naši kupci znajdejo v precepu kaj kupiti, rolerje ali kotalke.  V tokratnem zapisu se bomo posvetili tej problematiki in vam na kratko predstavili informacije, ki vam bodo pomagale pri odločitvi. 


>>Kotalke<< imajo štiri kolesa, po dve vzporedno spredaj in zadaj in zavoro na prstih. So prva izbira za začetnike še posebej za majhne otroke, saj zagotavljajo večjo stabilnost noge in mnogo boljše ravnotežje. 

Pomanjkljivost pa je da z kotalkami ne moremo biti hitri, kot smo lahko na rolarjih. Ko čisti začetnik osvoji vožnjo z kotalkam predlagamo menjavo na rolerje, saj  že osvoji določene veščine ki so potrebne za rolanje. 

Če že imate osvojene veščine rolanja, pa vam bo zaviranje na prstih znalo prinesti nekaj težav, dočim je začetnikom zaviranje z zavoro na prstih enostavnejše kot z zavoro na peti.  

>>Rolerji<< imajo pravtako 4 ali pri manjših modelih 3 kolesa, ki pa so z razliko od kotalk razporejeni v liniji eden za drugim. Posledično so zaradi zasnove bolj  okretni omogočajo hitrejšo vožnjo in lažje vijuganje med ovirami, luknjami itd.  

Na kratko, rolerji nudijo več hitrost in boljšo okretnost kot kotalke. 

Če je vaš glavni cilj doseči visoko stopnjo okretnosti in hitrosti priporočamo, da se že od začetka začnete navajati na rolarje, mogoče je to sicer težje, bolj "strašno" kot na kotalkah ampak posledično se ne boste potrebovali ponovno učiti veščin ob menjavi z kotalk na rolarje. 

Poleg naštetega imajo rolerji tudi opcijo spremembe na "kotalke" kar lahko naredite z menjavo osi in distančnikov ki so pri nekaterih modelih že v kompletu. Če vaši rolarji tega niso imeli priloženo pa lahko to enostavno dokupite set katerega najdete v naši spletni trgovinici z klikom na >>povezavo<<  Komplet je primeren praktično za vse znamke rolerjev n trgu. 
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli