IZBIRA OSNOVNE OPREME ZA HOKEJ

IZBIRA OSNOVNE OPREME ZA HOKEJ

Poznamo več vrst hokeja. Najbolj popularna pa sta hokej na ledu ter ulični hokej. V nadaljevanju vam bomo tokrat predstavili kako pravilno izbrati palico za hokej na ledu, ulični hokej ter dvoranski hokej - floorball. 

Hokejska palica 

Palica je bistveni del opreme vsakega hokejskega igralca. Da bo vaša izbira prava, morate ob nakupu upoštevati več faktorjev. Pomembni faktorji pri pravi izbiri so predvsem dolžina, teža, sestava, lok (upogib) palice, material, ter raven spretnosti uporabnika. 

IZBIRA MATERIALA

Hokejske palice so lahko narejene iz različnih materialov, npr. iz lesa, steklenih vlaken, plastike, aluminija, titana, kevlarja ( para-amid sintetično vlakno). Za začetnike je lesena palica lahko dobra odločitev. Lesena palica naj bi omogočala boljši občutek za pak. Za izkušene uporabnike, je smiseln nakup palice iz titana ali kevlarja. Palice iz steklenih stekel so lažja od lesa, vendar pa niso tako trpežna.  Za ulični hokej in flor ball palice niso enake kot za hokej na ledu.
  palica za hokej
palica za hokej na ledu

palica za ulični hokej
palica za ulični hokej

flor ball palica
palica za flor ball


IZBIRA DESNE, LEVE ali RAVNE HOKEJSKE PALICE?

Lopatica palice je lahko ravna ali pa se ukrivi v desno ali v levo stran. Če je lopatica ukrivljena na desno, je to levičarska palica. Če je ukrivljena Levo, pa je palica namenjena desničarjem. 


palice  
Če držiš spodnji del palice s svojo LEVO roko (desna roka je na vrhu), potem uporabljaš LEVO palico.
Če držiš spodnji del palice s svojo DESNO roko (leva roka je na vrhu), potem uporabljaš DESNO palico. 


IZBIRA PRAVILNE DOLŽINE PALICE

Osnovno pravilo pri izbiri palice je, da dolžina palice sega med prsnico in konico nosu, bolj specifično pa med brado in nosom, pri čemer ima igralec obute drsalke. Če med preigravanjem s ploščico z ene na drugo stran s komolcem zgornje roke težko prehajamo pred telesom, je to znak, da je palica predolga. Začetniki ne bi smeli uporabljati dolgih, širokih in zelo ukrivljenih palic. Za mlajšega igralca je primerna manjša palica z manjšim oprijemališčem ter manjšo lopatico, ki mu omogoča boljši občutek in lažje vodenje ploščice.

Izbira dolžine palice


Osnovno pravilo pri izbiri dolžine palice: 

• Če dolžina palica ne sega do brade, je palica prekratka.
• Palica, ki se dotakne brade dna, je povprečna.
• Palica, ki sega do nosu ali dlje, je predolga.


IZBIRA FLEXA (UPOGLJIVOST) PALICE:

Flex palice pomeni, kako prožna oz. trda je palica, ko se nanjo naslonimo. Poznamo palice z različnim flexom, zato je smiselno preizkusiti različne možnosti. Večja kot je vrednost flexa (ta je po navadi napisana na palici), trša je palica in se zato težje upogiba. Manjša, kot je vrednost flexa, mehkejša je palica in lažje se upogiba.

Flex

ŽOGICE ZA ULIČNI HOKEJ, FLOORBALL, HOKEJSKI PAKI TER GOLI


Brez paka, žogice in hokejskega gola, hokeja ne moremo igrati. Izbirate lahko med vrsto različnih pakov za ulični hokej, hokej na ledu ter žogic za floorball. Prav tako najdete na naši spletni strani vrsto različnih dimenzij hokejskih golov. 

008567 01
pak za hokej na ledu


008336 000000 01 
pak za ulični hokej

010091 170150 02 
žogica za flor ball
23324

S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli