KAKO IZBRATI LONGBOARD

KAKO IZBRATI LONGBOARD

Pri nas lahko izbirate med longboardi različnih kvalitetnih blagovnih znamk po ugodnih cenah. Ob nakupu je pomembno da dobro premislite in se odločite kaj od longboarda želite.

Tipi longboarda glede na način uporabe

Longboarde se uporablja za kar nekaj različnih načinov vožnje naprimer cruiser, freeride, za ples po deski, spuščanje po hribu/downhill…
oblike longboarda glede na namembnost 
Vsak tip vožnje zahteva določene lastnosti longboarda kar pa še ne pomeni da je neuporaben za drug način vožnje. Naprimer, longboarde za downhill lahko uporabljate tudi za vožnjo po mestu…
V ponudbi boste našli kar nekaj modelov longboardov po ugodnih cenah.

kakšna montaža podvozja je najboljša

Pri izbiri ni pravila kaj je boljše, saj ima vsak način montaže določene prednosti in slabosti. Preberite spodnje razlage in sami presodite kaj bi bilo za vas najboljše.

Topmount 

mount trucks345

 kjer je podvozje pritrjeno od odspodaj.Obliko poznamo z samih začetkov lonboardov in velja za bolj zahtevno saj je bolj občutljiva zaradi visokega težišča. Pri taki deski je potrebno manj napora da zavijemo, rezultat tega pa je bolj odziven longboard.

Drop through

drop trucks345

 podvozje je pritrjeno skozi dilo na zgornji strani. To naredi longboard nižji. Zaradi nižjega težišča ni tako velikega oprijema torej rajši zdrsne v slajd. Te dile so načeloma, pri večjih hitrostih, stabilnejše. Zaradi slabšega oprijema so tudi zelo priljubljene pri tistih, ki vozijo freeride.

Drop deck
longboard atom micro drop 39

 je dila kjer je platforma, na kateri stojimo, spuščena glede na del, kjer je nameščeno podvozje. Take dile so zelo popularne pri freerajdu ter pri downhill-u.

Double drop

601138741 tp

 dvojno spuščena dila kar pripelje še nižje k tlom, s čimer se še poveča stabilnost vendar je nižji oprijem kot pri drugih tipih. Take dile so popularne pri longboardanju na zelo velike razdalje, saj omogočajo najbolj udobno vožnjo ter pri freerajdu ter downhillu.
Prava izbira ko še ne vemo kaj želimo je težka. Zavedati se je potrebno da nobena ni boljša kot druga, vse je odvisno od uporabnika ter namena kateremu bo longboard služil.

Oblika dile

Oblika longboarda vpliva na to, kako se longboard obnaša, kako ga uporabljamo…

Pintail

Moose Black Pintail Longboard Complete 300x300

ena najbolj prepoznavnih in pogostih oblik longboarda, nekako spominja na surf. Je v obliki »nekoliko špičaste« kapljice, s tem da je zadaj ozka. Pri nekaterih je rep odrezan. Ta oblika je najbolj popularna pri dilah za mestno vožnjo/kruzanje ter pumpanje. to so zelo udobni longboardi.

Fishtail

fishtail longboard
to je izpeljanka pintaila. Rep se razširi ali razcepi. To omogoča, da je med vožnjo longboarder postavljen bolj proti repu dile za bolj pristen občutek surfanja. Primerne za hitro in dinamično vožnjo po urbanih okoljih, saj nudijo veliko okretnost zaradi repa.

Simetrične

a66b31e33cd5fd3411779294b1844f72

so na obeh koncih enake kar nam pomaga pri freerajdu saj velikokrat dilo zaslajdamo za 180 stopinj in obdržimo enake vozne lastnosti. Ponavadi imajo te dile tudi cutout.

Cutout dile

images

 dila je tam kjer so kolesa odrezana, s tem zmanjšamo nevarnost da bi nam zagrablo kolo med vožnjo. To se lahko zgodi med vožnjo ko se nagnemo toliko da se dila in kolo med vožnjo dotakneta. Ko se to zgodi, se longboard ustavi voznik pa poleti preko dile. Cutout dile omogočajo večja kolesa ter mehkejše podvozje in so najbolj uporabne pri downhill tehniki za ples pa ponavadi take dile niso najbolj primerne saj imajo manjšo površino. 
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli