IZBIRA PRIPOMOČKA ZA PLAVANJE

IZBIRA PRIPOMOČKA ZA PLAVANJE

Ker obstaja velika izbira pripomočkov za učenje plavanja, vam bomo predstavili nekaj najbolj pogostih. 

Plavalni obroč je prvi pripomoček katerega dojenček uporablja kot pripomoček v vodi. Kasneje obroč ni najbolj priročen saj ovira nemoteno gibanje. Prav tako pri obroču obstaja velika nevarnost da otrok zdrsne v vodo zato ga ne priporočamo. 

Plavalni pas

plavalni pas
penasti kvadri pritrjeni na pas se pripnejo okoli otrokovega pasu. Plavalni pas je zelo primeren pripomoček za učenje plavanja. Pomembna je pravilna namestitev, ki je odvisna od otrokovega težišča in njegove plovnosti. Otroku poveča plovnost, uporablja pa ga predvsem zadaj. Nevarnost tega pripomočka je lahko v tem, da se lahko otrok prevrne na glavo če le ta ni primerno nameščen. Priporočamo vam da ste med uporabo stalno ob otroku.

Rokavčki

rokavčki za plavanje
so najpogosteje uporabljeni pripomoček. Rokavčki nekoliko ovirajo pravilen položaj za plavanje saj otroka silijo v sedeč položaj in otežujejo pravilno gibanje rok.

Plavalna deska 

plavalna deska
se uporablja pri popravljanju napak, predvsem pri gibanju z nogami. Desko položimo pod iztegnjene roke ali pod prsa in tako omogočimo dvig zgornjega dela telesa. Za gibanje se tako uporabljajo samo noge. Namenjen je povečanju moči spodnjega dela telesa in izboljšanju plavalne tehnike nog.

Plovec 

plavalni plovec
lahko položimo med stegna ali gležnje in tako omogočimo dvig bokov in nog k gladini vode. Za gibanje (plavanje) se tako uporabljajo samo roke. Namenjen je povečanju moči zgornjega dela telesa in izboljšanju plavalne tehnike pri gibanju rok.

Plavalni valj 

plavalni valj črv
se lahko uporablja podobno kot obroč za plavanje, uporaben pa je tudi pri vodni aerobiki ali za invalidne osebe.

Hula hoop 

hula hoop
obroč je lahko tudi odličen pripomoček za učenje potapljanja in plavanja pod vodo. Uporablja se ga tako, da ena oseba drži obroč, druga oseba pa se potopi in zaplava skozi obroč. Obstajajo pa tudi taki modeli ki imajo utež in plavajoč obroč privezan na vrvico.

Plavalne lopatice 

plavalne lopatice
pripomorejo k hitrejšemu plavanju in povečevanju moči v rokah.

Pripomočki za potapljanje 

set potopljivčkov 3 kos modra G sport
pripomorejo k boljši orientaciji pod vodo in na zabaven način otroka privadijo k potapljanju.
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli