KAKO IZBIRATI REZERVNE DELE ZA SKIRO?

KAKO IZBIRATI REZERVNE DELE ZA SKIRO?

Izbira rezervnih delov za skiro se lahko močno razlikuje od vrste in namena skiroja, katerega sta kupili. Vsekakor bi bilo škoda vreči stran skiro, kateri je le malo obrabljen in lahko ogrodje zagotavlja še dolgo uporabo. Spodaj vam bomo predstavili nekaj nasvetov, kako izbrati rezervne dele za stunt skiro/ skiro za trike in za navadne skiroje. Podali vam bomo tudi nekaj uporabnih nasvetov, kaj je pomembno pred nakupom skiroja, da vam bo lahko ta služil še dolgo. 

SKIROJI ZA TRIKE 


Od navadnih se razlikujejo po tem, da so namenjeni skakanju in izvajanju trikov. Nimajo prilagodljivega krmila in se jih ne da zložiti. Izdelani so iz močnih in lahkih materialov npr. jeklena zlitina in titan, ki so odporni na udarce in prenesejo veliko pritiska. Te so nekoliko drugačne oblike kot navadni skiroji, kar omogoča lažje upravljanje in izvajanje trikov.

SLAMM SKIRO ZA TRIKE

KLASIČNI SKIROJI

Krmilo na takem skiroju je mogoče regulirati, prav tako je večino skirojev mogoče zložiti in enostavno prenašati s seboj. Namenjeni so za uporabo po cesti, nikakor pa za skakanje in izvajanje trikov, saj je to lahko izredno nevarno, prav tako pa bo povzročilo poškodbe na skiroju poleg tega pa zaradi takih poškodb ne boste mogli uveljavljati garancije.

Zavedati se morate, da noben skiro ni neuničljiv in je vsakega potrebno vzdrževati.

REZERVNI DELI ZA STUNT SKIRO

Predelati lasten skiro za trike ni čisto enostavno ni pa tudi tako težko, predvsem če s tem nimamo nobenih izkušenj je dobro da se pred nakupom dobro pozanimamo kaj potrebujemo. Na trgu obstaja veliko delov, ki se lahko z našim skirojem ne bodo ujemali, napačna izbira dela pa lahko tudi skiro še dodatno poškoduje. Pred izbiro dela za skiro, je potrebno vedeti iz česa je skiro sploh sestavljen.

STUNT SKIRO VSEBUJE NASLEDNJE DELE:

1x podvozje skiroja, ki vključuje tudi zavoro.
1x vilica – vse vilice niso primerne za 110 mm kolesa!
1x krmilo skiroja - vsa krmila niso primerna za vse skiroje!
1x ležaj za krmilo - polzaprti ali zaprti model
1x vijaki za skiro - vsi vijaki ne ustrezajo vsem skirojem!
1x set ročk - ročaji ustrezajo vsem skirojem, razen če ni navedeno drugače
1x grip trak - so v osnovi standardni, lahko se jih tudi reže po obliki skiroja
2x kolesa - v paketu je lahko 1 kolo, razen če ni navedeno drugače
4x ležaji - te se v osnovi dobi že v paketu s kolesi, razen če ni navedeno drugače
2x distančnik 8mm - ležaji se lahko uničijo brez uporabe distančnikov
NADOMESTNI DELI ZA STUNT SKIRO, SKIRO ZA TRIKE

  Pri izbiri ustreznega nadomestnega dela skiroja, se lahko obrnete na prodajalca, ki vam bo svetoval pri nakupu. Pri nas lahko kupite vse dele za skiro, tudi za skiroje ki niso naše blagovne znamke. Vedeti morate, da večina trgovin NE ZAGOTAVLJA rezervne dele! Za nakup se raje odločajte v trgovini, ki vam nudi tudi nakup rezervnih delov. Pri menjanju rezervnih delov boste potrebovali inbus ključ in druge pripomočke za odvijanje vijakov (na primer viličasti ključ). Pri nas vam nudimo veliko ponudbo rezervnih delov za naše stunt skiroje,v večini primerov pa ustrezajo tudi na druge modele skirojev. Pomagali vam bomo zbrati ustrezen nadomestni del za vaš skiro.

  PRED PRVO UPORABO SKIROJA VEDNO PREVERITE, DA SO VIJAKI IN MATICE DOBRO PRIVITE!

  REZERVNI DELI ZA KLASIČNE SKIROJE

  NAVADNE SKIROJE LAHKO RAZDELIMO V 4 KATEGORIJE:

  Otroški skiro s 3 ali 4 kolesi (namenjen otrokom od 12 meseca starosti) Otroški skiroji s 3 kolesi so namenjeni otrokom za prve začetke učenja. Otroci jih kaj hitro prerastejo
  zato, se delov za take skiroje ne splača menjati.
  Skiroji za otroke z 120, 125 in 145 mm kolesi.
  Skiroji za odrasle nad 145 mm kolesi in do 145 mm kolesi
  Skiroji z napihljivimi kolesi

skiroji za otroke, odrasle, z napihljivimi kolesi


Rezervni deli se od skirojev za trike v osnove ne razlikujejo prav dosti. Ker je skiro namenjen rekreacijski uporabo po asfaltiranih cestah, se skiro ne obrabi tako hitro. Pri takih skirojih se po navadi obrabijo zgolj koleščka, ležaji, ročke in tačka, zato je tak skiro lahek za vzdrževanje. Pri menjavi koles morate biti pozorni na velikost koleščk, večina le teh v kompletu vsebuje tudi ležaje. Ležaji imajo oznake Abec1, Abec3, Abec5, Abec7 in Abec9. Višja kot je številka, bolj natančno je ležaj izdelan in hitreje se bo vrtel.

Skiroji z napihljivimi kolesi bodo potrebovali napihljiva kolesa, skiroji z navadnimi kolesi pa navadna. Skiro z napihljivimi kolesi zagotavlja udobno in gladko vožnjo, saj skiro absorbira večino vibracij, ki prihajajo iz tal. Primerni so tudi za uporabo po makadamu. Tudi prava izbira koles lahko igra veliko vlogo za bolj gladko vožnjo. Več o izbiri koles pa si preberi na našem prejšnjem blogu


V kolikor potrebujete specifične dele za vaš skiro, katerih sicer nimamo v ponudbi, nam lahko pišete na mail. 
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli