KAKO IZBRATI DRUŽINSKO SUP DESKO?

KAKO IZBRATI DRUŽINSKO SUP DESKO?

Če se v svet supanja podajate prvič se sigurno sprašujete, kakšno desko kupiti za svoje potrebe in namene. Danes je na trgu zelo veliko ponudnikov napihljivih supov različnih blagovnih znamk. Večina teh desk je namenjena ravno začetnikom in družinam. Res, da se vse te na prvi pogled zdijo podobne, toda med njimi je kar nekaj razlik.

Večina družin SUP desko uporablja le v poletnih dneh (za supanje na morju, rekah, jezerih) in jim ta ne služi za redno uporabo, zato so napihljivi supi prava izbira. Trdne SUP deske so v osnovi težje in nerodnejše za prenašanje, kot tudi nepraktične za transport.

Lastnosti, ki so pomembne pri nakupu SUP deske so:

  • TRDNOST DESKE: Mehkejša kot je deska težje bomo na njej stali in lovili ravnotežje.
  • VZDRŽLJIVOST: Bolj bomo imeli vzdržljivo desko, dlje časa nam bo ta služila.
  • TEŽA DESKE: Deska naj bo čim bolj lahka, saj jo bomo tako lažje prenašali s seboj.
  • PREPUSTNOST: Deska mora dobro zadrževati zrak, da le-te ne bo potrebno dnevno napihovati.
  • KONSTRUKCIJA: Deska naj bo dobre konstrukcije, ki bo ohranila svojo obliko in nas držala nad vodo.

ALLROUND DESKE ALI VSESTRANSKE DESKE 

Vsestranske deske so praviloma začetniške deske, namenjene družinam in jogistom. V zadnjih nekaj letih so te deske zelo priljubljene za družine, predvsem zaradi svoje stabilnosti. Te so v osnovi lahke za prenašanje in preproste za vzdrževanje. Kot vse deske se tudi te med seboj razlikujejo po svoji nosilnosti.

Če boste SUP na primer uporabljali štirje člani družine, se lahko pri nakupu orientirate po skupni teži vseh družinskih članov in SUP izberete glede na priporočeno težo vseh članov družine, ki bodo veslali na deski istočasno. Tako bo SUP primeren za vse člane družine.


AQUA MARINA NAPIHLJIV SUP MEGA

AQUA MARINA NAPIHLJIV SUP MEGA 550 cm (primerna za družino ter uporabnike do skupne teže 650 kg)


V kolikor je vaša družina mlajša, lažja, ali pa bodo sup uporabljali otroci, ne kupujte deske z večjim volumnom, temveč se orientirajte po teži najtežjega uporabnika. Tako bo otrok veslal z manj napora. Deske za otroke so v osnovi manjše, ožje, lažje in imajo manj prostornine, da mladim uporabnikom olajšajo uporabo.

aqa marina sup vibrant

AQUA MARINA NAPIHLJIVI OTROŠKI SUP VIBRANT 244 cm  (primeren za otroka težkega do 60 kg)

Pri nakupu družinske deske bodite pozorni na dolžino deske. Če bo sup uporabljala celotna družina z otroci, potem kupite desko dolžine 300 do 340 cm (10′ in 11′ ).

V kolikor bosta desko v paru uporabljala dva odrasla ali najstnik potem vam priporočamo daljšo desko. Te deske imajo večji volumen in so zato bolj stabilne ter primerne za večjo težo uporabnika. Običajno večja dolžina deske pomeni tudi večji volumen, obstaja pa tudi nekaj modelov desk, ki so krajše a vseeno oblikovane tako, da imajo večjo prostornino. Za večjo stabilnost deske igra pomembno vlogo tudi širina deske. Sup deske so lahko različnih oblik, v splošnem pa velja da so širše, krajše in zaobljene praviloma stabilnejše, ožje, daljše in ošiljene oblike pa manj stabilne, vendar hitrejše.

AQUA MARINA SUP BEAST

AQUA MARINA SUP BEAST 320 cm (primerna za družino ali posameznika s težo do 140 kg)UPAMO, DA SMO VAM DALI NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ O IZBIRI NAPIHLJIVE SUP DESKE ZA VAŠO DRUŽINO. NAJBOLJ POPULARNE, NAPIHLJIVE IN VSESTRANSKE DESKE ZA DRUŽINE SO V ZADNJEM ČASU PRAV GOTOVO DESKE ZNAMKE AQUA MARINA. V NAŠI PONUDBI PA SI LAHKO OGLEDATE TUDI DESKE DRUGIH BLAGOVNIH ZNAMK.S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli