KAKO IZBRATI PRAVE ROLERJE?

KAKO IZBRATI PRAVE ROLERJE?

Pred nakupom, se moramo vedno vprašati, za koga so rolerji namenjeni (začetniku ali izkušenemu uporabniku), ter za kakšen namen se bodo uporabljali? Za urbano uporabo, rekreacijo, hitrostno uporabo oz. profesionalno uporabo? 
Ko si odgovorimo na ta vprašanja, bomo lažje izbrali svoj par….pa pojdimo po vrsti.

Pomembno vlogo pri nakupu rolerjev imajo tudi kolesa, ležaji, platišča in podvozje. Več o tem pa smo se razpisali že v prejšnjem blogu, zato si lahko več prebereš tukaj

NAKUP ROLERJEV

Prvi nakup je vedno najtežji. Roler, ki ga boste izbrali, se mora dobro prilegati nogi, noga pa se ne sme prosto gibati po notranjem čevlju. Sprednji del čevlja, mora biti velik toliko, da lahko prosto premikate palec. Ko rolate vedno nosite daljše nogavice, saj vas znajo nizke ožuliti. 
Pri nakupu bodite pozorni tudi na kvaliteto. Ne pozabite, cena vedno ne odraža kakovosti izdelka! 

Če kupujete rolerje za otroka, ki še ne zna rolati, potem nikakor ne kupujte prehitrih rolerjev, temveč rolerje namenjene za urbano uporabo. Takšni rolerji naj imajo ležaje od ABEC1 do ABEC5. Otroški, dekliški in fantovski rolerji, naj bodo nastavljivi, saj otrokom noga zelo hitro raste, zato ne želite, da bi mu bili rolerji premajhne že po nekaj uporabah.  

  Untitled

Če kupujete moške ali ženske rolerje, potem bodite pozorni na ležaje. Za rekreativno uporabo, namenjeno po asfaltiranih cestah, vam bodo zadoščali ležaji ABEC 7. 
Bodite pozorni tudi na material kolesc, ta naj bo srednje mehka trdota - 82A do 86A.

Rolerji za hitrostno uporabo, naj vsebujejo ležaje od ABEC 7 do ABEC 9, glede na vaše želje, površine uporabe rolerjev in njihove hitrosti. Kolesa naj bodo iz PU materiala, za boljši oprijem in absorpcijo vibracij. Kolesa naj bodo večjega premera (100 mm), za hitrejšo vožnjo. 


Advance Big Wheels rolerji

In še zadnji pomembni napotek! Rolerje kupite tam, kjer boste lahko nato kupili tudi rezervne dele, v kolikor se vam koleščki, zavore ali ležaji obrabijo. 

Vse rolerje v naši ponudbi lahko z nakupom dodatka spremenite v kotalke, nekatere pa z dokupom rezila tudi v drsalke. Omogočamo tudi možnost dokupa rezervnih delov (bremz, koleščkov, dodatkov, ležajev).
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli