KAKO IZBRATI USTREZNE ROLERJE?

KAKO IZBRATI USTREZNE ROLERJE?

Se odločate za nakup rolerjev pa ste v veliki dilemi, kaj izbrati? Pred nakupom, se moramo vedno vprašati, za koga so rolerji namenjeni (začetniku ali izkušenemu uporabniku), ter za kakšen namen se bodo uporabljali? Za urbano uporabo, rekreacijo, hitrostno uporabo oz. profesionalno uporabo? Ko si odgovorimo na ta vprašanja, bomo lažje izbrali svoj par….pa pojdimo po vrsti.

Pomembno vlogo pri nakupu rolerjev imajo tudi kolesa, ležaji, platišča in podvozje.  več na to temo smo se razpisali na dnu kategorije rolerji in kotalke 

Prvi nakup rolarjev

Ta je vedno najtežji. Rolerji, ki jih boste izbrali, se morajo dobro prilegati nogi, noga pa se ne sme prosto gibati po notranjem čevlju. Sprednji del čevlja, mora biti velik toliko, da lahko prosto premikate palec. Ko rolate vedno nosite daljše nogavice, saj vas znajo nizke ožuliti. Pri nakupu bodite pozorni tudi na kvaliteto. Ne pozabite, cena vedno ne odraža kakovosti izdelka!

Rolerji za otroke

Če kupujete rolerje za otroka, ki še ne zna rolati, potem nikakor ne kupujte prehitrih rolerjev, temveč rolerje namenjene za urbano uporabo. Takšni rolerji naj imajo ležaje od ABEC1 do ABEC5. Otroški, dekliški in fantovski rolerji, naj bodo nastavljivi, saj otrokom noga zelo hitro raste, zato ne želite, da bi mu bili rolerji premajhne že po nekaj uporabah.  

  Untitled
Vse rolerje v naši ponudbi lahko z nakupom dodatka spremenite v kotalke, nekatere pa z dokupom rezila tudi v drsalke

Klasični rolerji za najstnike ali odrasle

Če kupujete rolerje za nadaljevalce ali napredne uporabnike, potem bodite pozorni na ležaje. Za rekreativno uporabo, namenjeno po asfaltiranih cestah, vam bodo zadoščali ležaji ABEC 7. 
Bodite pozorni tudi na material kolesc, ta naj bo srednje mehka trdota - 82A do 86A.

Hitrostni rolerji

Rolerji za hitrostno uporabo, naj vsebujejo ležaje od ABEC 7 do ABEC 9, glede na vaše želje, površine uporabe rolerjev in njihove hitrosti. Kolesa naj bodo iz PU materiala, za boljši oprijem in absorpcijo vibracij. Kolesa naj bodo večjega premera (100 mm), za hitrejšo vožnjo. 

Advance Big Wheels rolerji
 Rolerji z velikimi kolesi so namenjeni za hitrostno uporabo in v večini primerov nimajo zavor

Nakup rezervnih delov


In še zadnji pomembni napotek! Rolerje kupite tam, kjer boste lahko nato kupili tudi rezervne dele, v kolikor se vam koleščki, zavore ali ležaji obrabijo.  Pri nas vam omogočamo tudi možnost dokupa rezervnih delov (bremz, koleščkov, dodatkov, ležajev).


S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli