KAKO NAREDIMO RAZKUŽILO IN DIZENFEKCIJSKO SREDSTVO?

KAKO NAREDIMO RAZKUŽILO IN DIZENFEKCIJSKO SREDSTVO?

Umivanje rok, seveda ko smo doma, kaj pa ko je treba slučajno od doma? Takrat bi nam prav prišlo tudi razkužilo. V trgovinah se ga ne dobi, oziroma če ga dobiš lahko to srečo, ki te takrat doleti primerjaš skoraj z zadetkom na jackpotu

Danes vam bomo namignili kako ju lahko izdelaš doma.

Kako lahko sam naredim razkužilo za roke?


Osnova doma narejenega razkužila za roke je alkohol katerega lahko »obogatimo« z eteričnimi olji, aloe vero in vodo za redčenje, najbolje destilirano če jo imamo.

Močnejši kot je zvarek, bolj efektivno bo razkuževanje, tako da ne pretiravajte z redčenjem z vodo. Seveda pa je vedno potrebno imeti v mislih, da nobeno, ampak res nobeno razkužilo ne zaščiti 100% - izjema ni niti kupljeno.

Alkohol je najbolje izbrati medicinski, saj po njem ne boste smrdeli kot, da bi ravnokar pobegnili z vaške gostilne, čeprav bi močan domač  šnopček ravno tako razkužil, kot pa medicinski alkohol.

Pa se lotimo priprave, prazno flaško (lahko uporabimo tisto, ki nam je ostala od kupljenega razkužila) operemo, in napolnimo v približnem razmerju 1 del aloe vere in 2 dela alkohola, dodamo nekaj kapljic naravnega eteričnega olja sivke ali citrusa in dobro pretresemo. V kolikor je dobljen zvarek pregost, ga lahko nekoliko razredčimo z vodo ali pa dodamo še nekaj alkohola. Uporaba vode je odvisna od tega, kako močan alkohol smo dobili za osnovo. Končni procent alkohola bi bilo dobro da bi dosegal nekje 60-70%

Rok uporabe, ah o tem trenutno ni potrebno debatirati saj ga boste porabili v dani situaciji veliko hitreje, kot bi se stvar lahko pokvarila.

 

Kako doma narediti dezinfekcijsko sredstvo ?


Pa se dotaknimo še dezinfekcijskega sredstva za različne površine, kot so kljuke, zvonci, pripomočki za vadbo in podobne površine, ki bi jih radi očistili.

Za čiščenje površin se dobro obnese tudi topla milnica, ki je prva izbira pri čiščenju. Za finiš pa si naredite še domače dezinfekcijsko sredstvo.

Potrebovali boste belilno sredstvo varekina in vodo. V 1 liter vode vmešajte 4 čajne žličke varekine. Z dobljeno raztopino dezinficirajte različne površine, katere ste predhodno testirali, da jih raztopina ne uniči.  

Ob uporabi varekine bodite pozorni na navodila za uporabo in primerno zračenje ter pazite, da varekine nikoli ne mešate z drugimi čistili!

S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli