Kako zamenjati ročke na skiroju za trike?

Kako zamenjati ročke na skiroju za trike?

Dobre ročke, ki nudijo dober oprijem in udobno vožnjo so na skiroju za trike zelo pomembe. Zaradi pogoste uporabe in načina vožnje se ročke z časom obrabijo in poškodujejo. Slabe ročke vplivajo na nadzor skiroja in stabilnost vožnje. Na srečo pa je to stvar, ki jo lahko popravimo samo brez večjega truda. V prispevku vam bomo predstavili kako jih najlažje zamenjati.

Najprej si pripravimo orodje ki bo potrebno za menjavo. Potrebujete par novih ročk z končnim čepom iz plastike (pri nakupu pazite na pravo dolžino), izvijač, olfa nož, klešče, kladivo, sprej WD40, lak za lase ali blaga milnica.


Odstranitev starih ročk in plastičnega čepa


Z izvijačem odvijte vijake ali odstranite zagozde v kolikor obstajajo, čepe s pomočjo ravnega izvijača in klešč odstranite iz krmila.

cap out

Stare ročke lahko odstranite na 2 načina. Najlažje je če izrabljene ročke prerežete z olfa nožem. V kolikor bi želeli ročke ohraniti cele si lahko pomagate z WD40 sprejem ali blago milnico.

WD40 sprej potisnite pod ročko in našpricajte z obeh strani, nato ročko sukajte okoli osi in jo počasi vlecite dol iz krmila. V kolikor nimate WD40 spreja ročko potopite v blago milnico in jo z enakimi gibi odstranite iz krmila. 

image removebg preview twist

Namestitev novih ročk

krmilo izdatno prešpricajte z lakom za lase, prav tako lak nanesite znotraj ročke. Ročko potisnite na krmilo ter obrišite odvečen lak. Pri namestitvi bodite pozorni, da ročko namestite ravno in ne zavito okoli osi. V kolikor nimate laka za lase lahko ročke pošpricate z blago milnico in jih namestite na krmilo.
spray spray1 slide

Pritrditev končnega plastičnega čepa

Če so čepi pritrjeni s pomočjo vijakov ali zagozd, uporabite izvijač ali zagozde, da jih privijete nazaj. V večini primerov pa so čepi samo vtisnjeni v cev, kar lahko naredite z kladivom. Čepe namestite na cev krmila in rahlo ter z občutkom potolcite da se vtisnejo v cev.
cap in

Skiro kateremu ste ročke ravno zamenjali naj počiva kak dan, da se lak strdi in ročke lepo sprimejo s krmilom. Ne pozabite, da je redno vzdrževanje ključnega pomena za dolgo življenjsko dobo vašega skiroja. Med čakanjem na ponovno vožnjo lahko preverite tudi druge komponente in jih po potrebi zamenjajte ali popravite. 

S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli