KAKŠEN NOGOMETNI GOL KUPITI

KAKŠEN NOGOMETNI GOL KUPITI

Nogomet je eden izmed najbolj poznanih, priljubljenih in razširjenih športov po celem svetu, tako po igranju kot tudi po spremljanju nogometnih tekem na televiziji in v živo. Njegova priljubljenost pa z leti še narašča, zato ni nič čudno, da poznamo več različnih vrst nogometa. Najbolj priljubljen in poznan pri nas je navadni nogomet, ki ga Angleži imenujejo "soccer", poznamo pa tudi ostale vrste, kot sta nogomet na plaži in mali nogomet oziroma dvoranski nogomet.

Če ste ljubitelj nogometa ali pa imate otroka, ki se na vsak način želi preizkusiti kot nogometaš, potem zagotovo potrebujete kvalitetno nogometno opremo, kamor sodi tudi primeren nogometni gol. Ker je strast do športa potrebno spodbujati in negovati, saj ta pozitivno prispeva k izboljšanju kondicije in kardiorespiratornega sistema, lahko vaše domače dvorišče ali zelenico, zase ali za otroke, spremenite v pravo nogometno igrišče. Po nakup opreme za nogomet se lahko odpravite v različne športne trgovine, še bolje in enostavneje pa je, če izdelke, ki jih potrebujete, poiščete kar na spletu. Tako boste dobili boljši pregled nad ponudbo, lahko boste primerjali kvaliteto in ceno artiklov med seboj in se tako lažje odločili za nakup nogometne opreme, ki jo potrebujete zase ali za svojega otroka.

Obvezna oprema vsakega nogometaša je žoga, gol, primerna obutev in po potrebi nogometni dres. Nogometni gol je drugi najpomembnejši del opreme in nepogrešljivi del nogometnega igrišča, pri čemer je cilj ekipe, dati nasprotni ekipi več golov. Nogometni goli so običajno sestavljeni iz dveh navpičnih in vodoravnih stebrov, ki se povezujejo v pravokotno obliko, ki spominja na gol. Na zunanjem delu stebrov gola je napeta lovilna mreža. Nogometni gol se mora nahajati na vsaki strani moštvenih skupin. Navadno so nogometni goli aluminijasti, kovinski ali plastični, nekateri izdelovalci nogometnih golov pa ponujajo tudi pocinkane nogometne gole, ki življenjsko dobo nogometnega gola podaljša. Goli narejeni iz drugih materialov, na primer plastičnih, so praviloma bolj krhki in primerni predvsem za igro otrok.

Pri izbiri in nakupu NOGOMETNEGA GOLA nikakor ne smete gledati zgolj in samo na ceno, temveč je pomembnejše, da nogometni gol izberete glede na število igralcev in velikost zelenice, ki bi jo želeli spremeniti v nogometno igrišče. Nekateri modeli nogometnih golov so si morda med seboj zelo podobni, temveč se med njimi skriva veliko razlik. Če se tudi ti sprašuješ kakšen nogometni gol kupiti, potem ti bomo s tem zapisom pomagali do prave izbire!

izbira nogometnega gola za domači vrt

VELIKOSTI NOGOMETNIH GOLOV

Standardni nogometni goli merijo nekje v višino do 290 cm in v širino do 170 cm. Ostali večji modeli golov so primernejši za večjo površino, večjo skupino igralcev in za nogometne klube. 

Manjši nogometni goli so priljubljena izbira družin, ki imajo manjši vrt, takšne gole pa se navadno da razstaviti ter pospraviti. Pravila glede mer za domačo uporabo ni, zato lahko nogometni gol izberete po svojih željah in želenih merah ter ga postavite kamorkoli želite. Izberete lahko tudi nogometne gole ne-standardnih dimenzij (večje ali manjše), ter gole, ki so primerni za dvorane, manjša igrišča in travnate površine. Poleg dimenzije lahko izbirate tudi vrsto materiala ter njihovo vsestranskost – zložljivost in prenosljivost.

MATERIALI NOGOMETNIH GOLOV

Plastični nogometni goli so izjemno priljubljeni zlasti za domačo uporabo na vrtu ali terasi. Takšni goli so izjemno lahki, jih je mogoče sestaviti in pospraviti v nekaj minutah. Zaradi svoje lahkote imajo goli priložene tudi štiri kovinske zatiče za pritrditev na tla. Plastični nogometni goli zelo olajšajo shranjevanje in prevoz predvsem, ko jih potrebujemo prenašati s seboj na različne lokacije ali v zimskem in deževnem obdobju pospraviti.

Kovinski ali jekleni nogometni goli so robustni in težki, ter primerni za vse vrste površin (notranje in zunanje). Takšni goli so odporni na vremenske vplive kot je dež, veter, sonce in sneg, kar pomeni, da so stebri in okvir lahko zunaj skozi celo leto, pri tem pa ne bodo zarjaveli ali korodirali. Takšni goli se pogosto uporabljajo v večini nogometnih klubov, saj predstavljajo razmerje med cenovno ugodno, kvalitetno in vzdržljivo konstrukcijo.

Aluminijasti nogometni goli so na splošno dražji, izredno kvalitetni in lažje prenosljivi. Tako kot kovinski goli, so tudi te odporni na korozijo, saj jo pa pred rjo ščiti le tanka plast cinka. Aluminijaste gole pogosto uporabljajo vrhunski športniki in trenerji, pogosto pa jih vidite na stadionih, poligonih ali na nogometnih igriščih.

POPUST
SLIKA: PLASTIČEN IN JEKLEN NOGOMETNI GOL

NOGOMETNI GOL GLEDE NA UPORABNIKA

Za začetnike nogometa, so odlični prav vsi osnovni modeli golov, ki so izdelani iz jekla ali iz kovine. Priporočljivi nogometni goli za otroke so praviloma manjši plastični goli ali goli narejeni iz drugih lažjih materialov, za vse odrasle pa se priporočajo vsi večji modeli aluminijastih, jeklenih ali kovinskih golov.

NADOMESTNE MREŽE ZA GOL

Pogoste se pri nogometnih golih zgodi, da se mreža raztrga ali zaradi vremenskih vplivov preperi. Priporočamo vam, da po uporabi mrežo odstranite in skrbno shranite na suho mesto. Kljub vsemu pa se lahko z dolgotrajno uporabo ta tudi uniči, zato jo lahko pri skoraj vseh standardnih nogometnih golih zamenjate za novo.

DODATKI ZA USPOSABLJANJE ZAČTNIKOV

Dodatni za usposabljanje so pogost pripomoček trenerjev, ki svoje učence urijo in pripravljajo na nove nogometne veščine. Za vse začetnike nogometa so prvi koraki streljanja na gol lahko težavni, zato lahko posamezniki s pomočjo dodatkov za usposabljanje, osnove nogometa trenirajo tudi doma. S pomočjo tarče za usposabljanje bodo začetniki svoja znanja še nadredili in izboljšali. Tarča ima na določenem delu okroglo »luknjo« v katero mora streljati posameznik. Tudi s pomočjo odbojne mreže lahko posamezniki vadite doma. Z odbojno mrežo boste izboljšali nogometne veščine, kot so hitra reakcija, čas in popoln nadzor nad žogo.

ODBOJNA MREŽA IN TARČA ZA USPOSABLJANJE
SLIKA: ODBOJNA MREŽA IN TARČA ZA USPOSABLJANJE

Upamo, da smo vam s pomočjo tega zapisa pomagali do lažje izbira pravega nogometnega gola. Ker nogomet brez gola pač ni popoln, ta med vsemi ostalimi rekviziti ne sme manjkati. Poleg gola, pa ne pozabite tudi na NOGOMETNO ŽOGO ter ostale pripomočke za urjenje nogometa doma. Če se že odločita za nakup določenega modela nogometnega gola ali drugega rekvizita, je pomembno, da skrbno premislite o vaših preferencah.

V kolikor trenirate ali poučujete nogomet  je nujno, da si priskrbite tudi NOGOMETNE REKVIZITE (trenerske taktične table za nogomet, nogometne simulatorje, in še in še), ki jih boste pri različnih vadbah potrebovali!.S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli