Kotalkanje je zopet in – TUDI V JESENI!

Kotalkanje je zopet in – TUDI V JESENI!

Nič ni lepšega kot vožnja na tvojih najbolj kul kotalkah, v jesenskem dnevu, ko sonce sije nizko z jasnega modrega neba. Ob dobri družbi in zabavi pa je kotalkanje še boljše! Če še nimaš kotalk ali pa so stare že tako zelo obrabljene in razmišljaš o nakupu novih, ti bo tokraten blog lahko prišel zelooo prav saj smo se v njem razpisali o različnih modelih kotalk, da boš res lahko izbral/a tiste ta prave. Če te zanima, ti predlagamo da bereš naprej ;) 

Ja res je, na trgu je res ogroomno modelov kotalk v res super barvnih kombinacijah, katere pa so najboljše glede na stil vožnje ? To pa razkrijemo malo kasneje. 

Popolne kotalke za čiste začetnike in najmlajše:

Za čiste začetnike priporočamo nakup kotalk ki imajo tršo zunanjo lupino – hja, to pa zato ker bodo takšne kotalke nudile najboljšo oporo in seveda zaščito pred padcem. Poleg tega bodo takšne kotalk zdržale tudi številne padce. Pri nakupu bodite pozorni tudi na ležaje in kolesa. Načeloma bodo ležaji z manjšo oznako številke (abec 1, abec 3, abec 5) najbolj primerni, saj se kolesa kotalk ne bodo vrtela tako hitro in začetnik bo tako hitreje osvojil ravnotežje na kotalkah. Ajaaa, ležaje lahko vedno zamenjate za boljše. Tudi kolesa pri začetniških kotalkah so po navadi trša, saj so ta bolj odporna na padce, je pa potrebno opozoriti, da se z njimi nikar ne vozite po mokri površini, saj znajo ob stiku z vodo drseti. Mimogrede, če otroku noga še raste, kupite raje nastavljive kotalke, da jih ne bo otrok takoj prerasel.

Kotalke začetniške
Kotalke NIJDAM (slika zgoraj) so namenjene najmlajšim (od številke noge 27 naprej), na voljo pa so tudi v modri barvni kombinaciji. 

Otroške nastavljive

Noro udobne retro kotalke z ravnim podplatom – fiksne številke: 

Spodnje kotalke (slika) z ravnim podplatom so odlična izbira za začetnike in tiste ki že znajo kotalkati. Na voljo so v fiksnih številkah od 34 pa do številke 41 in so odlična izbira za tiste ki ne želijo nastavljivim kotalk. Retro barva kotalk vas bo navdušila. Izdelane so iz umetnega usnja in so srednje mehke, tako da še vedno nudijo res dobro oporo tudi za začetnike kotalkanja. Kotalke imajo ležaje z oznako abec 3 in imajo mehkejši tip koles. Odlična kombinacija in res lepe barve za jesenske dneve ;) Namenjene so uporabi tako zunaj kot tudi v notranjih prostorih! 

Fiksna št kotalke

S petko v fiksni številki: 

Če te zgornje kotalke niso prepričale in bi raje imela kotalke s petko, potem te bodo kotale Raven ali Croxer prepričale. Kotalke so namenjene vsem ki že znajo kotalkati. Ker so fiksnih številk jih priporočamo tistim, katerim noga ne raste več. Če pa si želiš takšnih kotalk in si začetnica, ti bodo v nekoliko večji izziv, a nikar ne obupaj! :D Vsekakor pa ne pozabi za zaščito.
 
Mimogrede kotalke s petko niso nič bolj ''štoraste''. Pravzaprav zaradi visoke pete, pridobiš popolno ravnotežno točko. Tako se boš počutila veliko varnejše in petka na kotalkah bo zmanjšala tveganje, da bi se prevrnila. No za povrh pa boš z njimi izgledala še noro kul!
 
Spodnje kotale Croxer imajo ležaje z oznako abec 7 in srednje mehka kolesa, tako da ti hitrost z njimi zagotovo ne uide. Kotalke so narejene iz umetnega usnja in imajo mehak čevelj. 

Kotalke fiksne

Nastavljive s petko: 

Hmm noga ti še vedno raste, ti pa si želiš kotalk s petko, ker izgledajo super? No potem bodo nastavljive kotalke s petko zate super izbira, še posebej če si želiš hitrosti in udobja ob vožnji! 

Če smo zadeli ''terno'' potem ti priporočamo nakup nastavljivih kotalk znamke Raven ali Croxer. Kotalke imajo ležaje z oznako abec 7 in so zato izjemno hitre. Model kotalk Raven ima kolesa iz gume, model Croxer pa ime srednje trda kolesa. Oboje pa te bodo navdušile, ne samo s svojim hudim izgledom ampak tudi z udobjem. ;) 

Nastavljive kotalke s petko

Mimogrede, nadomestna kolesa, ležaje in zavore za zgoraj omenjene modele kotalk dobiš pri nas. In pa še za vse, ki bi želeli še dodatno izboljšati hitrost svojih kotalk. Z malo truda lahko namreč na kotalkah zamenjaš ležaje. Če si želite rees hitrih kotalk izberi lažaje z oznako abec 7 ali abec 9 (ležaji abec 9 so hitrejši kot abec 7). 

Kam jih pospraviti? 

Ja! Tudi na to smo pomislili! Kotalke lahko enostavno pospraviš v torbo za kotalke do naslednje uporabe, poleg tega pa ti bo torba omogočila, da boš kotalke enostavno prenašala okoli. Torbo pa lahko uporabiš tudi za shranjevanje drsalk ali rolerjev! 
Torbe za kotalke

Kotalkanje ti lahko predstavlja nov zabaven izziv, začetki so lahko težki in mogoče se ne boš mogla izogniti padcem, a nikar ne obupaj. Z malo vaje boš hitro osvojila osnove kotalkanja! Priporočamo, da začneš vaditi na gladki površini v telovadnici ali na kakšni drugi gladki betonski površini. Za začetek si izberi ravno površino, saj te lahko neravna površina spravi iz ravnotežja, prav tako se tudi izogibaj kotalkanja po dežju, saj se oprijem med kolesi in površino zelo zmanjša če so tla mokra. Vsekakor pa se ne pozabi zaščititi – obvezno si zaščiti glavo, kolena komolce in zapestja

Če imaš pa še kakšno vprašanje, ki ga nismo zajeli v tem blogu, pa nas kontaktiraj in z veseljem ti bomo pomagali. Upamo pa, da ti je bil blog v pomoč pri izbiri kotalk.


S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli