Masaža po naporni vadbi

Masaža po naporni vadbi

Ob besedi masaža večina izmed vas takoj pomisli na masažni salon, maserko in eno uro poležavanja na mizi medtem ko se z nami nekdo intenzivno ukvarja. Sliši se čudovito in tudi je, saj masaža sprošča mišice in duha. Po priporočilih, da bi si jo morali privoščili čim pogosteje, nas zasrbi denarnica. Masažo si finančno težko privoščimo po vsaki aktivnosti, zato vam bomo danes na kratko predstavili nekaj učinkovitih in ugodnih pripomočkov za samomasažo. S pripomočki za masažo bodo vaše mišice deležne sprostitvene masaže po vsaki vadbi in to za zelo ugodno ceno.

Penasti valj

Penasti masažni valj je najbolj popularen masažni pripomoček med športniki. Valj za masažo se uporablja za sprostitev bolečih mišičnih skupin po vadbi. Ob izvajanju različnih vaj, lahko učinkovito masiramo celotno telo in omilimo ali celo odpravimo bolečine, ki nastanejo ob vadbi. Na tržišču najdemo veliko različnih valjev. Razlikujejo se po dimenziji, trdoti in obliki. 
Penasti valji so na voljo v  različnih trdotah, kar določa kako učinkoviti so pri masaži globokih tkiv. Če uporabljamo premehek valj mogoče ne boste dosegli željenega učinka, pretrd valj  pa lahko povzroči modrice in bolečino ter negativno vpliva uporabnika.


različni masažni valji

Refleksne žoge in valji

Masažne žogice in valji z ježki masirajo kožo in pospešijo krvni obtok. Mehkejše žoge se uporabljajo direktno na koži, pri trših žogah pa je priporočljiva uporaba preko tanjšega oblačila, še posebej pri za ljudeh z občutljivo kožo. Žoga je najmanjši pripomoček za masažo s katerim zmanjšate mišično napetost in razgibate sklepe. Lahko jo imate vedno s seboj na trening v fitnes ali v službo in celo na dopust. S primernimi vajami lahko zmasirate dlani, stopala, ramena, vrat, roke, spodnji del nog in podplate. Z določenimi vajami lahko tudi bolj točkovno zmasirate predele hrbta ali stegen. Mehkejše masažne žoge lahko uporabljate tudi za stiskanje v dlani za krepitev moči. 
masažni ježki

Masažne žoge in valji

Gladke masažne žoge in valje uporabljamo za točkovno masažo oziroma tako imenovano "trigger point" uporabo. Ti pripomočki so primerni tudi za akupresurno masažo. Vaje izvajamo ob steni, na tleh, na stoli ali mizi in sicer tako, da se nanjo usedemo, uležemo ali prislonimo. S pripomočki masiramo roke, noge, vrat, ramena, podlahti, meča in stopala. Gladke masažne žoge so primerne tudi za masiranje stopal pri težavah kot je trn v peti.
masažna žoga masažni valjček

Masažne palice

Z masažno palico lahko izvajamo intenzivnejšo masažo na določene mišične skupine, saj lahko sami prilagodimo pritisk. Masažne palice uporabljamo za masažo nog, hrbta ali vratu. 
masažna palica

In še za konec masažna blazina za vadbo s katero se lahko že med samo vadbo malo pomasirate. Dobro, kajne? ;)
masažna blazina za vadbo
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli