Katere rekvizite potrebujemo za pilates

Katere rekvizite potrebujemo za pilates

Pilates je vadba, s katero premišljeno krepimo posamezne mišice. Pilates vadbe so primerne tudi za rehabilitacijo po poškodbah, saj je intenzivnost vaj mogoče prilagoditi vsakemu posamezniku. Poudarek je na težje dostopnih, manjših in šibkejših mišicah, na mišicah ki pripomorejo k pravilni in zdravi telesni drži ipd. Pomembni so kontroliranimi gibi, s pomočjo pravilne koncentracije in dihanja pa se uskladita duh in telo. Vsak gib naj bi se mentalno kontroliral, pri čemer smo pozorni na celo telo. Pri pilatesu ne poznamo nenadnih, nenadzorovanih gibov.

Predstavili bomo nekaj pripomočkov ki jih boste potrebovali pri vadbi s pilatesom: 

BLAZINA: 

Najbolj pomembna je blazina, saj se na blazini izvaja večina vaj. Priporočamo vam, da izberete tako, ki vam bo ustrezala po debelini in trdoti.  Poznamo kar precej različic  

ŽOGE ZA VADBO: 

Pri pilatesu se veliko uporabljajo manjše žoge, prav pa vam bodo prišle tudi večje žoge, ki jih lahko uporabite pri vajah za krepitev ali raztezanju.  Poznamo tudi manjše žoge polnjene z peskom  za mišično moč ali pa masažne žoge.  

ELASTIČNI TRAKOVI:

Trakovi ustvarjajo zelo dobro kontrakcijo na vsako mišico, katero vadimo in ustvarjajo upor v obeh smereh vadbe. Vadba je zelo kvalitetna, podobno kot vadba s klasičnimi utežmi. Trakovi omogočajo izvajanje gibov v vse smeri, tako da je napor mišic porazdeljen in vadba je veliko bolj pravilna. Trak se lahko uporablja za krepitev večine mišičnih skupin. 

PILATES OBROČ:

Pilates obroč je pripomoček, ki razvije ravnovesje v telesu in povečuje moč in fleksibilnost. Obroč je namenjen utrjevanju vseh mišičnih skupin in za raztezanje. 

PILATES/JOGA KVADER:

Joga blok je idealen za vse, ki se rekreativno ukvarjate z jogo ali pilatesom in potrebujete posebno podporo za razvoj gibljivosti. Joga kvader  je zelo lahek in tako priročen, da ga lahko vedno vzamete s seboj na vadbo. Zaradi majhne dimenzije in zaobljenih robov zahteva joga kocka od začetnika koncentracijo in usmerjenost pri izvedbi vaj, ki izboljšajo stabilnost in ravnotežje celotnega telesa.

S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli