KAKO IZBRATI PRAVO VELIKOST HULA HOOP OBROČA

KAKO IZBRATI PRAVO VELIKOST HULA HOOP OBROČA

Samo dve stvari potrebujete za ples z hula hoop obročem; obroč, ki je prave velikosti za vas in plesne korake. Ideje za plesne gibe z hula hoop obročem lahko najdete na spletu, prepustite se domišljiji!

Če do zdaj niste bili uspešni pri vrtenju obroča in ste se zato počutili kot gimnastično nesposoben del človeštva, naj vas potolažimo…NISTE krivi vi, kriva je velikost obroča!

Izbira obročev je res pestra, od velikosti, barv, teže, masažnih točk, kolesc,… Obstajajo tudi sestavljivi obroči za potovanja. Za več informacij o nakupu se lahko obrnete na našega prodajalca. Ampak za enkrat gremo lepo počasi…

Velikost je pomembna! Samo s pravo velikostjo obroča bodo vaši plesni gibi tekoči ali pa boste vsaj obdržali presneti :) obroč okoli pasu.


Kako pravilno izbrati hula hop obroč

 •  Pravi premer obroča določite tako, da izmerite razdaljo od vaših prstov na nogi do približno vašega popka. Ta razdalja ustreza največjemu premeru obroča, ki je primeren za vas. 
 • Obroče izbirate glede na njihov premer ter namembnost. Obroči se ločijo med seboj po teži in debelini materiala iz katerega so izdelani. V grobem jih ločimo na 3 tipe: 
 1. tip- Namenjen za fitnes-debelejši material (25 mm:1″), pogosto imajo masažne obročke, in višjo težo
  fitness hula hop
 2. tip- Za ples/običajna debelina (20 mm:3/4″)
  hula hop za ples
 3. tip- iz polipropilena/ lahek kot peresce (16 mm:1/2″ 3/4″ 5/8″) na pogled enak kot klasičen obroč za ples, razlika je le v materialu iz katerega je izdelan. Seveda pa obstajajo tudi druge variante, zato se o svojih željah posvetujete s prodajalcem.
 •  Če kupujete hula hoop obroč preko spleta in niste prepričani kakšno velikost potrebujete, o svoji razdalji med prsti in popkom seznanite prodajalca in ga prosite za nasvet glede ustreznega premera obroča. 
 • Za plesanje in izvajanje trikov z obročem, le-ta ne sme biti pretežek, saj bi oviral gladko gibanje telesa. Če boste obroč uporabljali za ples vam ne priporočamo težkih fitnes obročev, saj ne bo ustrezal vašim potrebam. Za začetnike so najbolj primerni obroči od 500-800 g. Težji obroči niso primerni za izvajanje trikov, saj so zaradi teže lahko potencialno nevarni in ob udarcu povzročijo večjo škodo sklepom, nosu, zobem in vrednim predmetom v vaši okolici.  Vaše telo bo ob redni vadbi (zabavi) z obročem pridobilo mišični tonus in kurilo maščobne blazinice. Kalorije se hitreje in bolj efektivno »kurijo« z živahno aerobno vadbo kot pri dolgočasnem delanju trebušnjakov. Vadba z obročem bolj spominja na otroško igro kot na telovadbo, zato ne rabimo posebej poudarjati, da se na tak način vsi lažje odločimo za vadbo.
 • Navdušenim hooperjem se po navadi po enem hula hoop obroču pridruži še kakšen. Bolj kot boste odkrivali čare vrtenja hula hoop obroča, bolj boste vedeli kakšen obroč si želite ali potrebujete.
 • Če ste bolj spretni si lahko obroč izdelate tudi sami, na spletu pobrskajte za kakšnim tutorialom in se lotite dela. Izberite primeren material za izdelavo in se prepustite dekoriranju s trakci. 

 

S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli