VADBA S POWERBALLOM

VADBA S POWERBALLOM

Powerball je bil razvit posebej za astronavte, za trening v breztežnostnem prostoru. Danes pa je postal eden izmed priljubljenih športnih pripomočkov. 

Prednost vadbe s powerballom je predvsem v tem, da ga lahko uporabljate kjerkoli. Z vadbo pa pripomoremo h krepitvi mišic rok, prstov, zapestja ter ramen. 

Powerball deluje na osnovi centrifugalnih sil. Pri gibanju, žiroskop daje sorazmerno nasprotni upor, zato se sila, ki je potrebna za nadaljevanje gibanja, postopno povečuje. 

Prednosti uporabe Powerballa

Vadba s powerballom je postala ena izmed vodilnih metod treniranje, krepitve mišic ter rehabilitacije na zelo učinkovit način. Z njem lahko učvrstite mišice od prstov, do ramen, vključno z mišicami v zapestjih, podlakti in komolcih. 

Untitled

Vadba s powerballom

Začetniki:
Primite napravo v dlan tako, da zgornji del v katerega vstavite vrvico gleda navzven. Vrvico vstavite v napravo v luknjico na notranji krogli, vrvico navijte na kroglo po utoru, napravo trdno primite v dlan in vrvico dobro potegnite da se naprava zažene, nato vrtite zapestje tako da pospešite hitrost. Cilj je ohranjanje hitrosti, kasneje pa pospeševanje ko pridobimo na moči. 

Da bo vadba trajala dlje, mora biti hitrost vrtenja počasna do srednja. Vajo izvajajte 1 do 3 minute na vsaki roki, hitrost vrtenja prilagodite vašemu fizičnemu stanju. 

2
Za napredne uporabnike:
Opcija B: Z dlanjo hitro potegnite preko notranjega kolesa in začnite gibati roko tako, da začne naprava pospeševati.
Opcija C: S palcem hitro potegnite preko notranjega kolesa in začnite gibati roko tako, da začne naprava pospeševati.

Untitled
Če imate težave s sindromom karpalnega kanala, powerball primite tako, da konice prstov gledajo navzdol. Dlan naj bo obrnjena pod kotom 90 stopinj glede na podlaket, vrtenje pa mora biti počasno in enakomerno. 

Za krepitev in rehabilitacijo ramen
, roko rahlo dvignite nad glavo. Hitrost vrtenja prilagodite vašim zmožnostim. 

Dolgotrajno delo za računalnikom lahko povzroči poškodbe mišic. Preobremenjene mišice, vodijo k simptomu krpalnega kanala, otekanju v tetivah ali pa celo povzročajo bolečino med gibanjem rok. Powerball bo skozi vajo utrdil mišice ter preprečil poškodbe in lajšal nastale simptome. Uporabljate ga lahko med potovanjem, delom ali doma. 
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli