VSE KAR MORAŠ VEDETI PRED NAKUPOM STUNT SKIROJA

VSE KAR MORAŠ VEDETI PRED NAKUPOM STUNT SKIROJA

Kaj je stunt skiro in zakaj se ga uporablja?


Stunt skiroji so namenjeni skakanju in izvajanju trikov. Nimajo prilagodljivega krmila in se jih ne da zložiti. Izdelani so iz močnih in lahkih materialov npr. jeklena zlitina in titan, ki so odporni na udarce in prenesejo veliko pritiska.

So nekoliko drugačne oblika kot navadni skiroji, kar omogoča lažje upravljanje in izvajanje trikov. Uporaba navadnega skiroja za skakanje in izvajanje trikov je lahko nevarna, prav tako pa bo povzročila poškodbe na skiroju.

Pravilna izbira skiroja


Za lažje izvajanje trikov je pomembno, da izberemo pravilno višino skiroja. Krmilo mora segati med pasom in boki. Za tiste, ki so že bolj izkušeni ali pa za vožnjo po skate park-u, pa je najprimernejša nižja višina krmila. Da bi določili priporočeno višino krmila, morate najprej premeriti vašo višino, od tal pa do boka, nato pa še višino krmila, merjeno od tal. Višina med krmilom in boki je za vas priporočena višina.

Eden izmed pomembnih dejavnikov izbire skirojev pa so tudi ležaji. Le te so označeni z ABEC ter številkami 1, 3, 5, 7 in 9. Višja kot je številka abec-a oziroma ležaja, višja je natančnost izdelave in lažje ter hitrejše je vrtenje kolesa. Večja kolesa kot ima skiro, večjo hitrost lahko skiro doseže, vendar pa pri skirojih za trike ta poslabšajo stabilnost. Skiroji z veliki kolesi za skakanje, so primerni predvsem za izvajanja nekaj osnovnih trikov. 

Platišča na katera so pritrjena kolesa in ležaji so običajno izdelani iz polipropilena (PP) ali aluminija. Kolesa iz polipropilena so lažja, prožna in udobna ampak manj odporna na mehanske poškodbe. Platišča iz aluminija pa so lahka in neprožna, zato uporabniku omogočajo hitrost in stabilnost. Odporna so na deformacije in mehanske poškodbe in so namenjena uporabnikom, ki jim je pomembna hitrost. 

51Z4UmISvkL  SL1200

Katero znamko skiroja izbrati?


Pri izbiri ustrezne znamke kot tudi modela skiroja, moramo upoštevati zahtevnost uporabe, stil vožnje ter vožnjo po skate parku.


Skiroji, ki jih priporočamo za začetnike in nadaljevalce: 

Skiroji, ki jih priporočamo za vse izkušene uporabnike ter tiste, ki se vozijo po skate parku:

  • Skiroji blagovne znamke SLAMM
                                                           
                  
 
                                         
  
                                                                                 
    

 
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli