Miklavž pri nas nakupuje  ceneje, saj pri nakupu uporabi kodo miklavz15  :)  Kodo lahko uporabiš tudi ti in pridobiš 15% popusta na vse* 

*Iz akcije so izvzeti že znižani izdelki, koda je aktivna do 6.12.

Žoge za vadbo in aerobiko

Žoge za vadbo in aerobiko pripomorejo k pestri, zabavni in raznoliki vadbi in so priljubljen in razširjen rehabilitacijski pripomoček ki ponuja široko paleto možnosti za vadbo hrbtnih in drugih mišic. Z njihovo pomočjo utrdite različne mišične skupine, hkrati pa izboljšajo telesno držo. Vadba na veliki žogi je primerna za vse odrasle, kot vadba za nosečnice ali vadba za starejše. Je zelo pogosto pripomoček za pilates.

Vse pogosteje se gimnastične žoge pojavljajo tudi v vrtcih in drugih prostorih za otroke, ki se bodo ob vadbi med drugim neizmerno zabavali. V ponudbi lahko preverite pilates žoge, gimnastične žoge in masažne žoge ki vam lahko pomagajo izboljšati ali celo odpraviti motnje mišične napetosti, mišično-skeletne motnje, popraviti nepravilnosti hrbtenice (skolioza) in okrogel hrbet (kifoza), izboljšati koordinacijo dihanja pri boleznih dihal in lahko celo pomaga pri boleznih srca. Razgibajte in sprostite se med vadbo z novo žogo za vadbo in aerobiko.

Kako izbrati pravo žogo za vabo?

Prava velikost

Žogo je potrebno izbrati glede na velikost – ko se vzravnano usedete na žogo in postavite noge na tla, naj bodo boki in kolena pod pravim kotom. Gimnastične žoge lahko izbirate glede na premer običajno 45 cm, 55 cm, 65 cm, 75 cm, 85 in največje 95 cm.

Obstajajo tudi ekstra velike gimnastične žoge s premeri do 120 cm ali ovalne ter krof gimnastične žoge, ki se uporabljajo bolj za specifične rehabilitacijske vaje, največkrat pod vodstvom fizioterapevta.

velikost premer

140 - 155 cm 45 cm

150 - 165 cm 55 cm

160 - 180 cm 65 cm

175 - 190 cm 75 cm

185 cm + 85 cm


  • Gimnastična žoga z masažnimi izboklinami
eng_pl_Fitness-massage-ball-Meteor-75-cm-with-pump


  • Gimnastična žoga z dodatki
LiveUp gimnastična žoga z elastiko Flex LS3227 + p


  • Majhne pilates žoge

016964-171220-04


  • Klasične vadbene žoge

335370_0

Prednosti uporabe žog za vadbo

Številne zdravstvene težave, ki nas pestijo, vključno z bolečinami v hrbtu, so posledica sodobnega načina življenja. Predolgo sedimo, v šoli, v službi in tudi v prostem času. Pomanjkanje gibanja vodi v izgubo naravne krepitve mišic, kar je posledično precejšnje tveganje za naše zdravje.

Krepitev hrbtnih mišic, na primer na veliki žogi, in ustrezna telesna aktivnost nista le preventiva pred bolečinami v hrbtu, temveč pozitivno vplivata na celotno telo. Gibanje pozitivno vpliva tudi na človekovo počutje.

Gimnastična žoga je vadbeni in rehabilitacijski pripomoček, primeren za vse vrste zdravljenja, kot so fizioterapija, delovna terapija, vadba hrbtnih mišic, predporodna vadba, standardna rehabilitacija, psihomotorične vaje in tudi za izboljšanje telesne drže.

Če vas zaradi sedenja na stolu boli hrbet ali se počutite udobno, ko sedite na njem, lahko kot nadomestek uporabite gimnastično žogo, ki prav tako spodbuja zdravo sedenje. Ko sedite na žogi, je pomembno, da ste v takšnem položaju, da so kolena pod pravim kotom in se podplati dotikajo tal. Vendar ne zamenjajte stola za žogo čez dan; uporabite žogo približno 2- do 3-krat po 30 minut.

Navodilo za uporabo

Gimnastična žoga mora biti pred prvo uporabo napihnjena.

Žoge ne napihujte preko največjega predpisanega premera, ki je naveden na žogi in na embalaži.

Žogo napihujte postopoma in počasi.

Žoga mora biti na sobni temperaturi.

Po prvem napihovanju pustite žogo stati nekaj ur, preden jo uporabite.

Najboljša je žoga, napihnjena do 90 % največjega premera.

Ne puščajte žoge v bližini ostrih ali koničastih predmetov ali virov svetlobe. Ne uporabljajte žog v bližini stopnic.

Žoge lahko napihnjene shranjujete v posebnih skledah in podstavkih za žoge ali v mrežah.

S čim napihniti gimnastično žogo?

Nožna črpalka

Črpalko stisneš stoje z nogo, da lahko udobno napihneš gimnastično žogo.

316599_0

Ročna tlačilka

Klasična tlačilka za napihovanje vodnih pripomočkov, vzmetnic in gimnastičnih žog.

62008

Kompresor

S kompresorjem žogo napihnete najhitreje in brez napora. Vendar je potrebna električna energija.

001450-01S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli