OBVESTILO: NE SPREGLEJTE SPREMENJENEGA DELAVNEGA ČASA, KI JE OBLJAVLJEN NA DNU NAŠE SPLETNE STRANI

Drogovi za dvigovanje, stenski, stropni, medvratni,IZBERITE PRAVI DROG ZA DVIGOVANJE
Vaje z drogovi za dvigovanje veljajo za enega izmed najboljših načinov za krepitev zgornjega dela telesa in s tem povečanje mišične mase hrbtnih mišic. Gibi pri vaji so naravni, saj za upor potrebujemo le lastno telesno težo.

Drog za dvigovanje omogoča vadbo brez da bi se morali odpraviti v fitnes center, hkrati pa ne zavzamejo veliko prostora. Ker se drog lahko montira med vrata brez potrebe po vrtanju, so odlična izbira tudi za podnajemnike ali študentske domove. 

Pred nakupom droga preverite, kakšna dolžina droga se bo prilegala okvirju vrat. Če imate standardne velikosti vrat (med 70-80 cm), bi morala biti izbira dokaj enostavna. Pomembno je, da izmerite širino vrat, ne pa prostega prostora med vratnim okvirjem. Izmerite tudi širino okvirjev vrat, saj so te v starejših hišah po navadi širši.
Če kupujete nadvratni drog, se prepričajte da v bližini za montažo nimate ovire kot so stene ali pohištvo, ki bi vas ovirale pri vadbi. 

PREVERITE OMEJITEV TEŽE DROGA
Maksimalna nosilnost droga za vadbo ima prav tako velik pomen. Drogovi, ki jih montirate brez pričvrstitve v steno imajo po navadi manjšo nosilnost. V nobenem primeru ne prekoračite omejitve teže, ki jo je določil proizvajalec.
Glede na način pritrditve, se drogovi za dvigovanje kategorizirajo v dve skupini in sicer na teleskopske (medvratne) in self-supporting (nadvratne) drogove. 
  • Teleskopski drog (medvratni drog) lahko pričvrstite na vrata na dva načina – na vsako stran vratnega okvirja pritrdite nosilca in nato vstavite palico ali pa drog montirate tako, da drog raztegnete dokler ta ni trdno pritrjen med okvirji vrat.
  • Self-supporting drog (nadvratni) ni potrebno pritrditi. Drog prislonite na zadnji del vratnega okna. Med vajo lastna telesna teža deluje kot vzvod, na ta način pa drog ostane na svojem mestu, saj med vadbo sila potiska ob vrata na obeh straneh. V primerjavi z medvratnim drogom ta tip ponuja več različic oprijema in zato omogoča vadbo širšega spektra mišic. 
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli