POGOJI ZASEBNOSTI


Pogoji zasebnosti 

veljajo za uporabnike spletnega mesta: www.g-sport.si kjer že vse od začetka spoštujemo vašo zasebnost ter varujemo vaše podatke.

Vaši osebni podatki, njihovo zbiranje in uporaba predstavljajo neločljiv  splošnih pogojev našega poslovanja in jih je mogoče v celoti tolmačiti le v povezavi z njimi, zato priporočamo, da jih preberete v celoti.

Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Pogoji zasebnosti veljajo za vsa pravna razmerja med upravljalcem, obdelovalci in uporabniki. Z aktom se določijo pravice in obveznosti upravljavca in obdelovalcev pri upravljanju in obdelovanju osebnih podatkov uporabnikov.

Uporabnik je vsaka fizična oseba in fizična oseba v imenu pravne osebe,  ki je privolila v obdelavo osebnih podatkov na pogodbeni podlagi z upravljalcem.

Spletno stran www.G-sport.si in podatke uporabnikov upravlja:
Pravna oseba: G-sport d.o.o.
Naslov: Za grabnom 7
Pošta in kraj: 1351 Brezovica
Davčna številka: SI 99786052
Matična številka: 6869912000
E pošta  Telefon: 070 661 471
Podatki o vpisu v register oziroma drugo javno evidenco: Podjetje je vpisano v sodni register RS dne 18.06.2015
Odgovorna oseba za informacije v zvezi z osebnimi podatki: Irena Štebej,
E pošta, 070 661 471

Pogodbeni partnerji-obdelovalci

Obdelovalec je oseba ki upravlja osebne podatke po navodilu upravljalca za upravljalca v skladu z zakonodajo. Naši pogodbeni partnerji- obdelovalci so:
* Google Ireland, Inc.
* Facebook Ireland, Inc.
* SIX Payment Services GmbH, 1030 Dunaj, Avstrija
* STsistemi, Martjanci 45A, Martjanci, 9221 Martjanci
* POŠTA SLOVENIJE d.o.o. , Slomškov trg 10, Maribor, 2000 Maribor
* DPD d.o.o. Celovška cesta 492, Ljubljana, 1210 LJUBLJANA-ŠENTVID
* EDITOR d.o.o., Velika pot 29, 5250 Solkan, Slovenija

NAČELA

Upravljavec in obdelovalci za obdelavo osebnih podatkov spoštujemo načela:

-      Obdelovanje podatkov v najmanjšem obsegu za v naprej določene namene skladno z zakonom

-      Hramba podatkov časovno le za čas ki je potreben za namen za katerega se podatki shranjujejo

-      Skrb za varno shranjevanje osebnih podatkov

-      Zakonito obdelovanje osebnih podatkov

-      Pregledno in pošteno obdelovanje osebnih podatkov

-      Skrb za točnost in ažurnost podatkov

PRIDOBIVANJE PODATKOV

Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko: 

 • se registrirate kot uporabnik
 • oddate naročilo
 • stornirate naročilo
 • se naročite na novičke
 • z nagradnimi igrami
 • pregledujete naše vsebine
 • ko objavite vprašanje, komentar ali oceno kateregakoli izmed naših izdelkov
 • ko nam posredujete različna vprašanja, zahtevo za reklamacijo, vrnete izdelek, ...
 • z nami komunicirate preko družbenih omrežij
 • iz drugih virov (na primer: ali je vaša kreditna ali plačilna kartica veljavna in ali lahko z njo izvedete plačilo naročila pri nas nam posreduje izdajatelj vaše kreditne kartice)

Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.

Google, Facebook in druga družbena omrežja ter oglaševalske agencije nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili.

Upravljavec obdeluje le osebne podatke uporabnikov spletne strani, posameznikov od pravnih oseb z katerimi sodeluje.

Kako se podatki uporabljajo je določeno v pogojih zasebnosti kateri so sklenjeni kot pogodba ob naročilu storitev  ali naročilu izdelkov. Pogoji zasebnosti opredeljujejo način obdelave za katere ima upravljavec zakonsko podlago ali za katere je pridobil pisno privolitev uporabnika, v kolikor se osebni podatki vnašajo neposredno na spletni strani upravljavca.

Zakonska podlaga je da upravljavec obdeluje podatke uporabnikov, da izpolni zakonsko obveznost ki velja za upravljalca.
Zakonske obveznosti obdelave določenih osebnih podatkov določajo: ZDDV-1; Pravilnik o izvajanju zakona na dodano vrednost; Zakon o računovodstvu; Slovenski računovodski standardi; Zakon o davčnem postopku; Zakon o gospodarskih družbah;

Upravljavec, osebne podatke uporabnika v obliki računa, ker je ta opravil nakup hrani še 10 let (in tudi podatke uporabnika/kupca na računu).

Pogodbena pravna podlaga za obdelavo podatkov je izvajanje pogodbe za uporabnika kot stranko, na katerega se nanašajo osebni podatki ali izvajanje ukrepov na zahtevo takega uporabnika pred sklenitvijo pogodbe.

Upravljavec zagotavlja informacije o obdelavi osebnih podatkov v teh pogojih zasebnosti ter, v obvestilih na spletni strani tam kjer je potrebno.


Za pogodbeno obdelavo osebnih podatkov uporabnika izrecno soglasje ni potrebno.

Če uporabnik ne zagotovi vseh osebnih podatkov  ki so potrebni za izvršitev naročila, upravljalec ne more izpolniti pogodbenega odnosa.  Upravljalec od uporabnika pridobi  le toliko osebnih podatkov, kolikor jih potrebuje, da izpolni pogodbeni odnos.

 

Osnova za izrecna privolitev v obdelavo osebnih podatkov, za katere upravljavec nima zakonite ali pravne podlage za obdelavo je možnost izrecne privolitve uporabnika, kjer je to potrebno. Osebna privolitev uporabnika je prostovoljno, kar pomeni da se njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen na podlagi informacij, ki mu jih zagotavlja upravljavec pod temi pogoji zasebnosti na spletni strani, preden uporabnik izrecno privoli v obdelavo.


Posamezne namene za tako obdelavo osebnih podatkov, upravljavec posebej navaja na spletni strani, kjer ima uporabnik možnost tako privolitve kot preklica privolitve. Upravljavec v razumljivi , jasni in preprosti obliki obvešča uporabnika o namenih ter za različen namen uporabniku daje na voljo izrecno privolitev samo za določen namen. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

 
Upravljavec lahko obdeluje osebne podatke uporabnikov za opravljanje nalog v javnem interesu ali za za izvajanje javne oblasti, ki je bila dodeljena upravljavcu 

Za obdelavo potrebno iz zakonitih interesov, lahko upravljavec obdeluje osebne podatke uporabnikov v obsegu, kolikor je nujno, razen ko nad takimi interesi prevladajo temeljne pravice in svoboščine uporabnika,še posebej ko gre za obdelavo osebnih podatkov oseb, mlajših od 15 let.

Če je obdelava potrebna za zaščito  življenjskih interesov uporabnika ali druge fizične osebe lahko upravljalec obdeluje osebne podatke.

Vrste osebnih podatkov uporabnikov, ki jih obdelujemo za vnaprej določene namene:

 1. ime in priimek
 2. naslov stalnega ali začasnega prebivališča
 3. naziv pošte in kraj
 4. naslov elektronske pošte
 5. telefonska številka
 6. IP naslov
 7. piškotki

Podatki o naročilih se za nedoločen čas hranijo v CMS sistemu spletne strani in sistemu Pantheon, saj so ključni za pravilno delovanje spletne trgovine.

Zakaj se podatki zbirajo?

privolitev uporabnika NI potrebna za:

registracijo uporabnika za namene uporabe storitev upravljavca spletna trgovina, aplikacija, komentiranje, podajo mnenj

pošiljanje odgovorov na povpraševanja uporabnikov preko obrazca za povpraševanje in/ali kontaktnega obrazca

izpolnitev pogodbene obveznosti ki se nanaša na naročilo izdelka ali storitve s strani uporabnika za kar je pogodbena podlaga

pošiljanje informacij in obvestil, ki izhajajo iz pogodbene obveznosti kot so naročilo na e-novice, brez tržnih vsebin

tržne raziskave in statistiko za namene izvajanja dejavnosti upravljavca anonimno, brez obdelovanja osebnih podatkov uporabnikov, zakoniti interes

privolitev uporabnika JE potrebna za:

pošiljanje reklamnih sporočil, oglasov, akcij, ki ne izhajajo iz pogodbene obveznosti pod to spada naročilo na e-novice, ki ima tržne vsebine 

profiliranje uporabnikov za namene ciljanega oglaševanja, vključno z remarketingom neanonimno profiliranje, uporaba Google analitike, Facebook orodij ipd., izrecno strinjanje z naložitvijo piškotkov, ki to profiliranje omogočajo

Uporabnikom ki obiščejo spletno mesto zagotavljamo obvestilo o uporabi piškotkov na vidnem mestu na spletni strani. Upravljavec v obvestilu zagotavlja ažurne podatke o piškotkih, zlasti:
1. vrste in poimenovanja piškotkov,
2. namen njihove uporabe in
3. čas trajanja posameznega piškotka.

Popis piškotkov ki se zbirajo na spletni strani G-SPORT

Ime piškotka

Opis

Trajanje

Ime piškotka

_ga

Opis

Google Analytics piškotek

Trajanje

1 leto

Ime piškotka

NID

Opis

Googlov piškotek

Trajanje

6 mesecev

Ime piškotka

FR

Opis

Facebookov piškotek

Trajanje

3 mesece

Ime piškotka

mc_checkoutsport

Opis

Sejni piškotek za pravilno delovanje spletne trgovine

Trajanje

1 mesec

Ime piškotka

newsletter

Opis

Piškotek za spremljanje, ali se je uporabnik že prijavil na e-novice

Trajanje

2 meseca

Ime piškotka

1P_JAR

Opis

Googlov piškotek za zbiranje statistik

Trajanje

1 mesec

Ime piškotka

IDE

Opis

Googlov piškotek za oglaševanje

Trajanje

1 leto

Ime piškotka

CONSENT

Opis

Piškotek za obveščanje o uporabi piškotkov

Trajanje

1.1.2038

 


obvestilo brez privolitve v kolikor uporablja upravljalec piškotke za prenos sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju in piškotki, ki so nujno potrebni za zagotovitev storitve informacijske družbe, ki jo naročnik ali uporabnik izrecno zahtevata.

Upravljavec zagotavlja obvestilo s privolitvijo uporabnika v vseh ostalih primerih in uporabnika ustrezno obvešča o možnostih nastavitev piškotkov. Upravljavec brez izrecne privolitve ne uporablja piškotkov, ki potrebujejo privolitev uporabnika za namestitev. Upravljavec zagotavlja možnost naknadne spremembe privolitve  tako da upravljavec obvestilo zagotavlja na posebni povezavi na spletni strani.

 

Upravljavec lahko obdeluje osebne podatke za nove namene, brez ustrezne pravne podlage in ne izrecne privolitve  če, uporabniku zagotovi vse potrebne informacije za obdelavo njegovih osebnih podatkov za nove namene in od njega pridobi novo izrecno privolitev za obdelavo osebnih podatkov.  
Upravljavec lahko posreduje osebne podatke uporabnikov tretjim le v primeru kazenskih in civilnih postopkov v obsegu, kot ga določa zakonodaja.

 

Registracija in javne objave

 1. Uporabnik se je dolžan  registrirati z točnimi in resničnimi podatki. Prepovedana je zloraba tujih osebnih podatkov. 
2. Uporabniško ime in geslo mora uporabnik skrbno hraniti in ga ne posredovati tretjim osebam. 
3. V primeru uporabe neresničnih podatkov ali zlorabe tujih osebnih podatkov, lahko upravljavec sproži ustrezne pravne postopke zoper takega uporabnika.
Registracija je možna vsem uporabnikom starejšim od 15 let.

Če upravljalec omogoča javne objave uporabnikov kjer uporabnik sam javno objavi svoje osebne podatke upravljavec ne odgovarja za zlorabe javno objavljenih osebnih podatkov uporabnikov s strani tretjih oseb, ker na to nima vpliva.
Upravljavec javno objavljenih podatkov uporabnikov ne obdeluje za druge namene. 

 

 

Našim kupcem in uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:


-      dostop do osebnih podatkov,

-      prenos osebnih podatkov.

-      popravek osebnih podatkov,

-      izbris osebnih podatkov (pravica do pozabe),

-      omejitev obdelave osebnih podatkov,

-      ugovor obdelave osebnih podatkov,

-      prenos osebnih podatkov.

Na vaše zahteve odgovorimo v roku 30 dni.

 

 • na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke
 • Podatke vam damo na vpogled v kolikor nam pošljete zahtevek preko emaila 
 • vedno smo vam na voljo, da uveljavite vašo pravico do popravka.
 • v določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. V kolikor ste na primer le naročeni na naše novičke se lahko izbrišete sami tako da sledite povezavi v vsakem sporočilu, ki vam ga posredujemo. Če ste se registrirali kot uporabnik, pa nikoli oddali nobenega naročila, potem vas bomo lahko na vašo zahtevo izbrisali mi. Če pa ste pri nas kupovali, prosimo, da upoštevate, da moramo vaše podatke hraniti skladno z zakonodajo.
 • v določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljne obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno,
 • na vašo zahtevo bomo vaše podatke posredovali zbrane v elektronski obliki.
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli