HITRA DOBAVA IZDELKOV, KI NISO NA ZALOGI.  V VEČINI PRIMEROV 4-10 DNI

mikado lesen v škatlici

2.50 €

Zaloga: Na zalogi

Garancija: 0 mesecev

Koda: KH00071

Mikado je primeren za vse starostne skupine. Les je topel in prijazen. Spodbuja domišljijo, intelektualni razvoj in ustvarjalnost ter omogočajo otroku pridobivati nove izkušnje. Z njimi razvija razmišljanje, spomin, povečuje možnost sklepanja, ročnega ustvarjanja, razvija tip in vid, govor in domišljijo. Pri otroku spodbuja skupinsko igro, medsebojno sodelovanje in razumevanje.

Dodaj med priljubljene
LESENI IZDELKI – material iz narave

Mikado je družabna igra zbiranja palčk pri kateri krepimo mirnost, zbranost in koncentracijo. Igra je sestavljen iz 31 palčk, ki so označene z različnimi barvami inrazličnim številom prog in so vredne različno število točk.

1 Mikado paličica s spiralo šteje 20 točk
5 paličic modro/rdeče/modro pobarvanih šteje po 10 točk to je skupaj 50 točk
5 paličic rdeče/modo/rdeče/modro/redeče pobarvanih šteje po 5 točk, to je skupaj 25točk
15 paličic pobarvanih rdeče/rumeno/modro šteje po 3 točke, to je sk. 45 točk
15 paličic rdeče/modro pobarvanih šteje po 2 točki, to je skupaj 30 točk
41 paličic skupaj 170 točk

PRIPRAVA IGRE: Šop paličic postavimo pokonci na igralno mizo in spustimo, da padejo v krogu na vse strani druga preko druge. Pri “slabem metu” igralec lahko ponovi met.

POTEK IGRE: Igro prične igralec levo od igralca, ki je razsul palčke. Ta poskuša izvleči čim več palčk, pri tem pa pazi, da se ne dotakne in ne premakne sosednje palčke. Palčke lahko izvleče samo s prsti, lahko vstane iz mesta, kjer sedi, ne sme pa se pomikati okrogmize, da bi boljši položaj za dvig palčke. Palčke so na vrhu priostrene in igralec si lahko pomaga tudi tako, da pritisne na vrh palčke, tako da ta odskoči od ostalih. V kolikor je igralec izvlekel posebno palčko, mikado, lahko to uporabi pri izvlečenju ostalih palčk.

Če igralec med izvlačenjem palčke premakne ali se dotakne sosednje palčke nadaljuje naslednji igralec.

Palčke osvajamo tako dolgo, dokler ne dvignemo še zadnje palčke iz razsutega snopa. Na koncu igralci seštejejo točke.

TOČKOVANJE: Po končani igri igralci seštejejo točke, glede na vrednost palčk, ki so jih izvlekli. Skupna vrednost vseh palčk je 170 točk.

Igralec z največ osvojenimi točkami je zmagovalec igre.
Lastnosti:
  • Material: les
  • Spodbuja domišljijo, intelektualni razvoj in ustvarjalnost
OPOZORILO:

Ni primerno za otroke do 3 let, ker vsebuje majhne dele, ki lahko privedejo do zadušitve. Otrok jih lahko vdihne ali pogoltne!
Otroci uporabljajte pod nadzorom odrasle osebe!
Plastična vrečka kot embalaža je lahko nevarna! Otrok se lahko z njo zaduši! Pred uporabo jo odstranite in ne hranite v dosegu otrok!

Pred nakupom igrač bodite pozorni tudi na varnostna opozorila. Več informacij lahko najdete tu: VARNOSTNA OPOZORILA.odt


Sorodni izdelki
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli