HITRA DOBAVA IZDELKOV, KI NISO NA ZALOGI.  V VEČINI PRIMEROV 4-10 DNI

Napihljive postelje lahko uporabljate v šotoru, počitniški prikolici ali doma, saj so idealne za kampiranje, glasbeni festival, potovanje, prosti čas, sproščanje, zelo priročne pa so tudi kot dodatno ležišče za obiske, ko primanjkuje dodatnih postelj.Se odpravljate na počitnice? Da vam bo dopust še dolgo ostal v lepem spominu, pred odhodom poskrbite, da se boste na dopustu tudi dobro spočili. Ne glede na to ali se na počitnice odpravljate z avtomobilom, kolesom ali peš izberite najudobnejše ležišče, ki vam ga prostor dopušča. Ker vemo, da ima vsak človek drugačne želje in potrebe glede ležišča, vam za lažje odločanje ponujamo nekaj napotkov.

Kakšno napihljivo ležišče izbrati če spite na hrbtu in kakšno, če raje spite na boku?


Če večino svojih noči prespite na hrbtu, potem vam bo udobje nudila tudi nekoliko nižja zračna blazina. Za tiste, ki raje spite na boku, pa mora biti napihljiva blazina debelejša, da vam ustrezno podpira boke in ramena.

Zakaj je samonapihljiva blazina prava izbira za vas?

Ko bi želeli res hitro postaviti prenočišče in ste že dodobra utrujeni je samonapihljiva blazina za spanje odlična rešitev. Nepogrešljiva bo tudi za vse gornike, saj samonapihljiva blazina za polnjenje ne potrebuje tlačilke, ki bi predstavljala dodatno težo v nahrbtniku. Samonapihljiva blazina je izredno enostavna za uporabo, postavite in pospravite jo zgolj v dveh enostavnih korakih:
1. Napihljivo ležišče razprostrite po podlagi in odprite ventil. Stisnjena pena v notranjosti samonapihljive blazine se bo počasi napihovala in vsrkala zrak. Ko je ležišče napolnjeno, zaprite ventil. Samonapihljiva zračna blazina bo zaradi svoje debeline nadomestila domačo vzmetnico in poskrbela, da se boste na začasnem ležišču dobro naspali.
2. Tako enostavna kot je samonapihljiva blazina za pripravo je tudi za pospravljanje. Ko prenehate z njeno uporabo, odprite ventil in jo podobno kot spalno vrečo počasi in čim tesneje zvijte. Pri zvijanju bo iz nje izhajal zrak, na koncu ne pozabite zapreti ventila in napihljivo ležišče lahko pospravite.

Kakšne so prednosti spanja na napihljivem ležišču?

Nastavljiva trdota

Prednost napihljive postelje je v tem, da lahko poljubno nastavite njeno trdoto. Če v napihljivo blazino dodate več zraka, bo ležišče trše, če količino zraka zmanjšate pa bo zračna blazina mehkejša. Napihljiva postelja je dobrodošla predvsem, kadar jo uporabljate za goste, saj ima vsak uporabnik ležišča drugačne želje glede njegove trdote.

Lajša bolečine v hrbtu

Ker napihljiva blazina omogoča različne stopnje trdote ležišča, bo razveselila vse, ki se srečujejo z bolečinami v hrbtenici. Po svojih željah jo boste napolnili in uživali v popolni podpori hrbtenice doma ali na kampiranju.

Udobnejša kot spanje na podlogi

Ker je dober spanec pomemben, tako doma kot na počitnicah, je napihljiva postelja za spanje veliko udobnejša izbira kot podloga za na plažo. Napihljiva ležišča večje debeline bolje podprejo hrbtenico, kolena in ramena. Načeloma velja, da debelejša kot je napihljiva postelja več udobja bo nudila, zato v kolikor vam prostor dopušča, kljub nekoliko višji teži raje izberite debelejše napihljivo ležišče.

Brez vonja in pršic

Ker so napihljiva ležišča narejena iz PVC, se na njih ne bodo razvijale pršice, ki so moteča nadloga za vse z alergijami na pršice. Napihljiva ležišča so zaradi materiala iz katerega so narejena, odporna tudi na razvoj neprijetnih vonjav.

Brez posedanja

Običajne vzmetnice, ki jih uporabljamo doma, se na mestu kjer nanje pritiska največ teže s časoma posedejo. Napihljiva blazina za spanje pa nima tovrstnih težav, v kolikor se vam zdi, da vas blazina premalo podpira jo le dodatno napolnite in problem bo rešen.

Nizka teža, hitra postavitev

Večina napihljivih blazin je izjemno lahkih in zato praktičnih za potovanja. Če pa se na počitnice odpravljate le z nahrbtnikom, kjer je vsak dodaten kos opreme nepotrebna teža, je samonapihljiva blazina najboljša izbira za vas, saj za njeno napihovanje ne potrebujete tlačilke. Hitrost polnjenja vaše napihljive blazine, ki ni samonapihljiva je predvsem odvisna od tlačilke, ki jo boste uporabljali, zagotovo pa vam za njeno postavitev ne bo vzelo več kot nekaj minut.

5 napotkov za udobnejše spanje na napihljivem ležišču:

  • Pod napihljivo blazino namestite podlogo, da zaščitite blazino pred predrtjem ali drsenjem
  • Na napihljivo ležišče namestite napenjalno rjuho, s tem boste poskrbeli za večje udobje med spanjem. Poskrbite da se bo napenjalna rjuha popolnoma prilegala napihljivemu ležišču in se ponoči ne bo premikala in motila vašega spanca. Po uporabi napihljivega ležišča, odstranite napenjalno rjuho in napihljivo ležišče bo ostalo čisto. 
  • Napihljiva postelja za razliko od običajne vzmetnice ne zadrži temperature enako dobro, zato se za spanje v hladnejših nočeh bolj toplo oblecite
  • Pred vsako uporabo preverite ali je napihljiva blazina za spanje dovolj napihnjena. Po potrebi jo napolnite. Naj vas ne preseneti, če se bo napihljiva blazina za spanje med nočjo nekoliko izpraznila, to je normalno in pričakovano, zato jo za bolj udoben počitek pred ponovno uporabo, po potrebi napolnite
  • Nekatere napihljive postelje imajo v svoji zasnovi zračnih prekatov tudi vzglavnik, če tega vaša zračna blazina nima, priporočamo uporabo ločenega vzglavnika


Napihljiva postelja sicer nikdar ne bo tako udobna kot vaša domača vzmetnica, kljub temu pa bo nudila več podpore in udobja hrbtenici kot spanje na trdi podlagi. Napihljive postelje lahko uporabljate v šotoru, počitniški prikolici ali doma, saj so idealne za kampiranje, glasbeni festival, potovanje, prosti čas, sproščanje, zelo priročne pa so tudi kot dodatno ležišče za obiske, ko primanjkuje dodatnih postelj. Napihljiva ležišča so primerna za otroke in odrasle, za eno ali dve osebi ter so na voljo v različnih velikostih in dimenzijah. Preverite široko ponudbo in ugodno rešite težavo z začasnim ležiščem. V le nekaj trenutkih bo ležišče pripravljeno in prav tako hitro tudi pospravljeno. Ne pozabite izbrati še tlačilke in ostalih dodatkov za kampiranje in brezskrben dopust se lahko začne.

 

S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli