OBVESTILO: DELAVNI ČAS SREDA 8-12 ter od 14-17h

Ob koncu šole izkoristi 15% popust na vse izdelke, ki še niso znižani UPORABI KODO: POCITNICE24, popust velja do konca naslednjega tedna

Oprema in dodatki za pohodne palice za treking in nordijsko hojo

Kako izbrati nadomestne dele za pohodne palice?

Pohodne palice olajšajo hojo po raznolikem terenu in nudijo podporo vašim kolenom. Iz njih ne boste mogli spraviti najboljšega, dokler ne boste seznanjeni z vsemi deli, katere lahko uporabite, vključno čepki, konico in krpljicam . Čeprav ni strogih pravil, vam bo znanje, kako in kdaj uporabiti dodatke omogočilo varno pohodništvo skozi celo leto, neglede na kak teren se odpravite.


Gumasti čepki

UNIVERZALNI ČEPI ZA POHODNE PALICE 2 KOSA g sport
Gumasti čepi so vsestranski in nudijo dober oprijem in stabilnost na spolzkem terenu. So najbolj uporabna vrsta konice, ko gre za pohodništvo. Boljše absorbirajo udarce in tresljaje, kot karbidne konice na kamnitem in trdem terenu. Za razliko od karbidnih konic so gumijaste konice manj škodljive za steze, zato so idealna izbira za občutljiva okoljska območja. Čepki so tudi zaščita konic pri prenašanju ali shranjevanju pohodnih palic.


Karbidne konice 

017393-01
Karbidne konice so vzdržljive in izjemno trpežne. Zagotavljajo optimalen oprijem na različnih površinah, vključno s kamenjem, umazanijo ali ledom. Idealne so za razgiban teren, saj se zlahka "zakopljejo" v trdo skalo. Žal proizvajajo veliko hrupa in vibracij, kar lahko povzroči rahlo nelagodje. Pri prenašanju v nahrbtniku brez gumastih čepkov, vam bodo konice poškodovale nahrbtnik.

Gumaste "nogice"

gumjasti nastavek za nordijsko hojo LP7 1kos g spo gumjasti nastavek za nordijsko hojo T3 1kos G spor
Gumijaste noge so poznane kot konice za "fitnes" saj zagotavljajo pogon naprej in izboljšajo stabilnost. Z njimi lahko povečate svoj tempo in zagon, pomagajo pridobiti dodaten oprijem in absorbirajo udarce. Primerne so med pohodništvom/hojo po trdih površinah, kot so tlakovane ceste in skalnati teren. Tak tip nogic je uporaben za nordijsko hojo.

Krpljice

trek-kosik
Krpljice so primerne za teren kjer se palice ugrezajo, na primer globoka trava ali blato. Krpljice preprečujejo tudi, da bi blato brizgalo na vaša oblačila. 

Snežne krpljice

21gy


Snežne krpljice pomagajo zagotoviti podporo in preprečujejo palicam globok ugrez v sneg. Običajno so veliko širše od krpljic za blato, saj so posebej zasnovane za terene z vsaj nekaj metrov snega. Težava pri uporabi teh krpljic je, da se včasih lahko ujamejo v korenine in grmovje.
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli