HITRA DOBAVA IZDELKOV, KI NISO NA ZALOGI.  V VEČINI PRIMEROV 4-10 DNI


Palice za pohodništvo, pohodne palice,Vsi, ki se radi odpravite na bližnji hrib, se verjetno zavedate, kako zelo pomembne so pohodniške palice med aktivnostjo zunaj. Seveda ne moremo reči, da so pohodne palice nujen del opreme, vendar je potrebno na tem mestu poudariti, da nam lahko le-te resnično olajšajo pot in jo naredijo tudi veliko varnejšo. Nekatere študije kažejo, da uporaba pohodniških palic zmanjša pritisk na kolena tudi do 7kg. Poleg tega bodo treking palice poskrbele za večjo stabilnost med hojo, ne glede na teren na katerem se nahajamo. Pohodniške palice nam bodo pomagale tudi v primeru zdrsov in tako pomagale preprečiti marsikatero poškodbo kolen, kolka ali gležnjev. Dan danes nam trg ponuja pestro izbiro različnih treking palic med katerimi lahko izbiramo. Palice za pohodništvo nam bodo v prvi vrsti zagotovile dobro stabilnost in dober oprijem. 
Večina palic je nastavljivih po dolžini od 60 do140 cm in jih lahko tako za boljši oprijem na različnih vrstah terena nastavimo po dolžini. Palice skrajšamo pri vzponu na hrib, podaljšamo pa pri sestopu. Osnovno dolžino palic se nastavi na ravni površini. Ko nastavljamo dolžino palic moramo biti pozorni na to, da je naš komolec pokrčen za 90 stopinj, ko palico približno 15 cm pred čevljem zapičimo v tla. 
Nekaj pozornosti moramo posvetiti tudi materialu, iz katerega so palice izdelane. Glavni del palice je navadno izdelan iz aluminija ali iz ogljikovih vlaken. Aluminij je bolj trpežna in ekonomična izbira. Aluminijaste palice običajno tehtajo med 500 in 600 grami na par. Palice iz ogljikovih vlaken so še lažje, vendar tudi nekoliko dražje. Pozorni pa moramo biti tudi na material iz katerega so izdelani ročaji palic. Pluta je odporna na vlago iz prepotenih dlani, zmanjša vibracije in se najboljše prilagodi obliki vaših rok. Pena absorbira vlago iz prepotenih dlani in je zelo mehka. Guma izolira roke pred mrazom, udarci in tresljaji, vendar nam lahko roka začne drseti, saj guma ni odporna na vlago.
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli