Spalne podloge in blazine

Kvalitetna spalna podloga je nepogrešljiva

Izolacijska spalna podloga je obvezna oprema za pohodnike, ki spijo na tleh v šotorih in pod ponjavami saj preprečijo izgubo telesne toplote. Najboljše spalne podloge za nahrbtnik so zračne blazine ali penaste blazine, ker so lahke in kompaktne. Čeprav se razlikujejo po sestavi in ​​debelini, so vsi zasnovani tako, da vas izolirajo med spanjem in vas ohranjajo toplo, tako da si lahko vaše telo opomore po dnevu pohodništva. Pri izbiri spalne podloge je pomembno upoštevati tudi njeno težo, vzdržljivost, velikost, debelino, udobje in ceno. Kaj so vaše prioritete?

Na izbiro imate kar nekaj različnih možnosti, ki jih lahko razdelimo v naslednjem vrstnem redu:

  • Samonapihljive spalne podloge
  • Napihljive spalne podloge
  • Spalne blazine iz pene z zaprtimi celicami


Samonapihljive spalne blazine 

61KhV072RZL  AC SL1500

so že dolgo prisotne in mnogi pohodniki in popotniki začnejo s tem slogom spalnih blazin. Z materialom v notranjosti, ki se razširi in zato vase posrka zrak, so enostavne za uporabo.

so težje in zaradi dodatnega materiala v notranjosti zajetne , ko so v vreči za stvari. Nekaj preglavic nam lahko predstavlja tudi pospravljanje podloge nazaj v vrečko. 


Spalne podloge za napihovanje

21AD BLG

So trenutno najpopularnejše podloge za mnoge pohodnike po vsem svetu. S svojo lahkostjo in najbolj udobnim nočnim spanjem zlahka zmagajo pred drugimi. Poleg tega jih je tudi enostavno napihniti in izprazniti. Spalne blazine iz pene

328551_0

Zlata klasika med pohodniki pa so spalne blazine iz pene z zaprtimi celicami. So ene izmed najboljših izolatorjev pred mrzlo zemljo. Obstaja razlog, da se raziskovalci hladnejših regij nagibajo k spalnim blazinam iz pene z zaprtimi celicami.

Spalne blazine iz pene z zaprtimi celicami so tudi ena najbolj trpežnih možnosti. To je zato, ker ni gibljivih delov in na njih ni ničesar, kar bi se zlomilo ali puščalo. Vse, kar se lahko zgodi, je, da se stopijo in zagorijo v stiku z odprtim ognjem.

Če ste pohodnik, ki ste nekoliko zahtevnejši glede opreme, je spalna podloga iz pene z zaprtimi celicami prava izbira za vas. 


Slabosti spalnih podlog iz pene z zaprtimi celicami so, da niso tako udobne in so zelo zajetne ter bodo zavzele nekaj prostora v nahrbtniku ali zunaj njega.S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli