OMOGOČAMO ODSTOP OD NAKUPA V ROKU 50 DNI, PREVERI POGOJE ZA VRAČILO

Spalna vreča bo prišla prav tudi vsem pohodnikom, ki bodo po napornem vzponu iskali prenočišče v gorskih kočah.

Material spalne vreče

Zunanji material spalne vreče je lahko iz bombaža, poliestra ali najlona. Materiali se med seboj razlikujejo po vzdržljivosti, teži in gostosti tkanja. Letna spalna vreča po navadi nima vodoodpornega premaza, saj je uporaba predvidena v suhem in toplem okolju. V kolikor boste spalno vrečo uporabljali tudi v slabših vremenskih razmerah, naj bo vreča za spanje iz trpežnega vodoodpornega poliestra, da zaščiti polnilo pred vlago.  

Polnila

Na tržišču se srečujemo z dvemi vrstami polnil spalnih vreč, sintetičnimi in naravnimi. Naravni materiali zajemajo puh oziroma račje ali gosje perje, sintetični pa so v večini iz poliesterskih vlaken. Pred nakupom razmislite v kakšnih vremenskih razmerah in v katerem letnem času boste uporabljali svojo vrečo za spanje. ...

primerjava umetno naravno polnilo, G sport

Ker želimo svojim strankam ponuditi le najboljše ob enem pa smo veliki ljubitelji živali, naši ponudniki spalnih vreč kot polnilo uporabljajo sintetični material poliester. Več kot je v spalni vreči polnila na , toplejša bo in primernejša za udobno spanje tudi pri nižji temperaturi. Letna spalna vreča iz poliesterskih vlaken bo navdušila tudi vse alergike, saj ne povzroča alergijskih reakcij.

Temperatura udobja

To je temperatura, pri kateri boste še udobno prespali noč, brez da bi vam bilo prevroče ali premrzlo. Temperaturo udobja spalne vreče merijo v kontroliranih pogojih v laboratoriju in je dobra usmeritev pri izbiri spalne vreče. Ker se ljudje močno razlikujemo glede našega spanca in primerne temperature okolja v katerem spimo, poleg priporočil proizvajalca upoštevajte tudi lastne želje in preference. V splošnem velja, da žensko telo zaradi same sestave telesa in razporeditve mišičnega in maščobnega tkiva med spanjem izgublja več toplote kot moško, zato lahko posegate po toplejših spalnih vrečah.
Pred nakupom spalke preverite priporočljive temperaturne okvirje, ki so podani v opisih spalk in si zagotovite pravo.

Katera oblika je najprimernejša, mumija ali pismo

mumija,pismo G sport
Večina nas pozna klasično obliko spalne vreče, ki ji rečemo tudi »mumija«. Taka spalna vreča je pri ramenih širša, oža pa se vzdolž nog. Običajno so spalke z obliko mumije opremljene še s kapuco, ki v hladnejših večerih poskrbi za ohranjanje toplote, ki jo izgubljamo preko glave. Spalna vreča mumija je lahko opremljena tudi z elastičnimi vrvicami okoli ramen ali kapuce za še tesnejše prileganje in manjšo izgubo toplote.
Druga oblika spalne vreče še najbolj spominja na pismo. Spalna vreča pravokotne oblike je primerna za tiste, ki se med spanjem radi več obračajo, saj nudi več prostora. Zaradi svoje udobne in bolj odprte oblike je primernejša za spanje v toplejših mesecih. Ker je letna spalna vreča-pismo pravilnih oblik, jo boste zlagali z lahkoto, prav pa vam bo prišla tudi kot nadomestno pregrinjalo, odeja ali podloga za igro ali piknik. Za vse tiste, ki nameravate počitnikovati v dvoje pa imamo v ponudbi tudi spalno vrečo, ki v tandemu z enako vrečo tvori udobno skupno spalno vrečo.
Spalna vreča s kapucarjem ali brez je torej nepogrešljiva oprema za kamp, šotor, potovanja in nove dogodivščine v naravi.

Kaj položiti pod spalno vrečo?

Da bo spanje na spalni vreči kar se da udobno, izberite primerno podlogo. Kakšno podlogo boste izbrali je poleg terena odvisno tudi od vaše zahtevnosti udobja med spanjem. Izbirate lahko med podlogo za na plažo, napihljivo blazino ali pa spalno vrečo za popoln spanec namestite na pomožno posteljo. S primerno podlogo boste poskrbeli tudi za daljšo življenjsko dobo vaše spalne vreče, saj bo dvignjena od dal zaščitena pred vlažnimi tlemi.

Velikost spalne vreče za odrasle in otroke

Ko izbirate spalno vrečo se poleg njene oblike, polnila, teže in temperaturnega udobja odločate še o njeni velikosti. Dolžina spalne vreče naj bo nekoliko večja kot je vaša telesna višina. Če kolebate med dvema velikostma izberite večjo. V primeru hladnega vremena prazen del pri nogah uporabite za grelni predel. Vanj namestite termovko, grelno blazino ali termofor in si tako prijetno ogrejte noge. Nekatere spalne vreče imajo v svoji notranjosti tudi skrite žepe v katere lahko pospravite vrednejše dokumente ali grelne blazinice. Vzemite v zakup, da večja kot je spalna vreča v primerjavi z vašim telesom dlje časa bo trajalo, da se bo segrela, zato v velikosti ne gre pretiravati.
Ker je spanje v šotoru posebno doživetje se ga veselijo tudi otroci. Zaradi udobja in toplote so otroške spalne vreče v poletnih mesecih odlične za kampiranje, taborjenje in poletne šole v naravi, nemalokrat pa se uporabljajo tudi v zaprtih prostorih. Spalna vreča za otroke je narejena posebej zanje, saj je manjše velikosti ob enem pa dovolj prostorna za prijeten spanec. Ker je otroška spalna vreča pravokotne oblike bo razgrnjena služila kot pomožna odeja ali podloga za igro. Spalna vreča za otroke je potiskana s prisrčnimi liki, prav taka naj bo tudi otroška spalna vreča vašega malčka.

Kako se obleči za spanje v spalni vreči?

Priporočljivo je, da v spalki spite v enoslojnih oblačilih. Če boste na prostem prespali pri nižjih temperaturah, si nadenite rokavice in kapo, ter dodatna oblačila, da se izognete podhladitvi.

Kam s spalno vrečo doma?

Počitnice so se končale in zdaj se poraja vprašanje kam pospraviti spalno vrečo. Spalno vrečo shranjujte obešeno na zračnem mestu ali prepognjeno v omari. Nikar spalne vreče ne puščajte v prenosni vrečici, saj se polnilo v njej preveč stisne in vam ob naslednji uporabi ne bo več nudila popolne izolacije.

Preverite pestro ponudbo kvalitetnih in funkcionalnih spalnih vreč za otroke ali odrasle ter izberite svojo. Za vse ostale pohodniške potrebščine preverite še ponudbo pohodniških nahrbtnikov in torb, pohodniških palic, šotorov in ostale kamp opreme. Vse na enem mestu za popolno sprostitev v naravi.Razvrsti po:

S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli