Ob koncu šole izkoristi 15% popust na vse izdelke, ki še niso znižani UPORABI KODO: POCITNICE24, popust velja do konca naslednjega tedna

Čelada za skiroje, kotalkanje in rolanje

Čelada za skiro je nujen del opreme

Čelada za skiro, rolko ali skate nudi boljšo zaščito glave kot klasične kolesarske čelade. Uporablja se lahko pri raznovrstnih športnih aktivnostih, V ponudbi imamo nastavljive čelade katere prilagajate z mehanizmom obliki glave ter fiksne čelade ki se nekoliko prilagodijo obliki z penasto oblogo. 


Nastavljive čelade so še posebej dobrodošle, ko otrok še raste, saj bo čelada daljši čas v uporabi. Čelado lahko uporabite za aktivnosti na skiroji, kolesu, rolki, poganjalcu, in ostalih podobnih  prostočasnih aktivnostih kjer je priporočljiva zaščita glave.

Kako izbrati pravo čelado za skiro in skate?

V prvi vrsti vsekakor vzemito v obzir šport, v sklopu katerega se zanimate za zaščito glave. Če kolesarite, potem izberite kolesarsko čelado - če se vozite s skirojem, pa izberite drugi tip čelad, primeren za rolke in skiroje. V primeru, da vas moti slabša zaščita zadnjega dela glave, se preprosto odoločite tak model, ki ima zadnji del podaljšan. Najbolj pomembni element pri izbiri čelade za skate je, da, da se mora čelada prilegati glavi! Čelada mora biti primerne velikosti, z notranjo peno ali blazino, ki dodatno varuje glavo pred poškodbo in udarcem, sistemom za uravnavanje in pritrditvijo traku z zaponko. Trak za zapenjanje prepreči gibanje čelade okoli glave v primeru udarca. Pozicija čelade naj bo takšna, da leži cca. 2 cm nad obrvmi in nepremičnost v vse smeri za več kot 2 centimetra - vse smeri.

Primerna velikost čelade

Za ta korak potrebujemo prvo izmeriti obseg naše glave - zgledujte se po spodnji sliki. Potek merjenja obsega glave je zelo enostaven - ,merimo z merilnim trakom, približno 1 cm na obrvmi. Pri tem si lahko pomagamo tudi z vrvico (ali čem podobnim), ki nam ponudi pridobitev prave velikosti. Sama velikost čelade se lahko razlikuje tudi glede na obliko glave. Posebno pozornost je treba nameniti otrokom, saj jim glava še rase. V tem primeru proporočamo nakup nastavljive čelade za skiro oz skate.


madame kopfumfang


S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli