OMOGOČAMO ODSTOP OD NAKUPA V ROKU 50 DNI, PREVERI POGOJE ZA VRAČILO

kolesarske čelade za odrasle in kolesarske čelade za otroke

Glavna naloga čelade je zaščititi vaše možgane pred udarci med kolesarsko nesrečo. Obstajajo uveljavljeni predpisani testi, ki zagotavljajo, da vse čelade izpolnjujejo standardno raven zaščite pred udarci, vendar se čelade med seboj kljub temu nekoliko razlikujejo.


Zunanja lupina je narejena  iz plastike, notranja pa je sestavljena iz pene in polnila. Zunanja lupina zagotavlja odpornost proti vbodom in omogoča, da čelada zdrsne ob udarcu, in zmanjša poškodbe vaše glave, vratu in ramen. Notranja podloga čelade je izdelana iz ekspandirane pene, ki je različica stiropora. Ta material vas ščiti tako, da upočasni udarec in razporedi sile udarca v glavo.

Lastnosti kolesarske čelade

Oblika čelade: Obstajata dva tipa, zahodnjaška in azijska oblika. Razlikujeta se v tem da je azijska oblika bolj okrogla, zahodnjaška pa bolj podolgovata


Prezračevanje: kakovostnejše prezračevanje v čeladi izboljša pretok vetra čez vaš sluh, zaradi česar vam je udobno in hladno, ko prečkate kilometre. Več zračnikov, lažja je čelada. Boljše čelade imajo v zračnih luknjah tudi mrežo proti mrčesu.


Vizir: številnim kolesarjem, zlasti gorskim kolesarjem, koristi vizir na čeladi, ki ščiti pred soncem. Vizir vam lahko v mraku oteži vidnost saj vam dela še dodatno senco na oči.


Celo obrazna zaščita: Celo obrazne čelade so v gorskem kolesarstvu vse bolj priljubljene. Ker postajajo možnosti čelad s celo obrazom lažje, bolje prezračene in cenovno ugodnejše, opazimo val voznikov s celo obrazom povsod od lokalne poti do kolesarskega parka. Povečanje samozavesti in duševnega miru, ki ju prinaša čelada s celotnim obrazom, je lahko tisto, kar potrebujete, da svoje jahanje dvignete na višjo raven.


Nastavek za dodatno opremo: čelade niso zasnovane za integracijo z nosilci dodatne opreme za luči in akcijske kamere.Nega kolesarske čelade

Čiščenje čelade je pomembno, še posebej v vročem obdobju, ko se najbolj potite. 


1. Za čiščenje čelade ne uporabljajte kemikalij. Proizvajalci priporočajo uporabo blage milnice in mehke krpe. priporočljivo je, da podložne blazinice odstranite in jih operete, ko spremenijo barvo in dobijo neprijeten vonj


2. Čelade hranite na hladnem in suhem mestu. Izogibajte se podstrešju, garaži, prtljažniku avtomobila ali kateremu koli območju, kjer je prekomerna vročina, saj lahko to ogrozi celovitost materialov čelade. Nikoli ne nosite čelade, poškodovane zaradi vročine, znaki tega so lahko mehurčki, pokanje ali razbarvanje.


3. Izogibajte se, da bi komur koli posodili svojo čelado, še posebej, če gre za čelado, na katero se redno zanašate zaradi varnosti. Vedeti morate, kje je bila vaša čelada in kaj se ji je zgodilo, da lahko samozavestno zaupate tej opremi.


Kdaj upokojiti kolesarsko čelado

Čelado zamenjate po enem samem udarcu, saj je večina čelad zasnovanih tako, da učinkovito absorbirajo enkraten udarec. Tudi če je čelada po nesreči videti v redu, pomislite, da je čelada, ki je doživela neposreden udarec v lupino ni več učinkovita pri zaščiti kolesarja. Če je čelada ostala brez trkov jo morate zamenjati  približno po 5 letih. To je posledica okoljskih dejavnikov, ki povzročajo, da se čelada sčasoma počasi razgradi, vključno z UV svetlobo, onesnaženjem, vročino, znojem ...S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli