Ob koncu šole izkoristi 15% popust na vse izdelke, ki še niso znižani UPORABI KODO: POCITNICE24, popust velja do konca naslednjega tedna

ključavnica za kolo na ključ ali kodo

Kakovostna kolesarska ključavnica je obvezna oprema vsakega kolesa. Na trgu je na voljo veliko vrst , ki ponujajo različne stopnje zaščite pred krajo. Na žalost je vsako leto ukradenih ogromno koles, zato je zelo pomembno da kolo dobro zaklenete.


D-Lock ključavnica

Te ključavnice izhajajo iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja in so v bistvu velike in nerodne. razlikujejo po velikosti, teži in moči.


Prednosti so preizkušen dizajn, odporna na rezalnike vijakov, lažje od verižnih ključavnic, odporne proti napadom z vzvodom če so primerno nameščene, cenejše in dobre kakovosti , večina jih ima nosilec za pritrditev na okvir kolesa

Slabosti so težka in nerodna za prevoz, če je majhna je kolo težko pripeti okoli stojal.

Pri zaklepanju z D ključavnico zagotovite tesno prileganje da preprečite napade v z vzvodom. Dobra praksa je, da uporabite dve nekoliko različni ključavnici, na primer eno verižno ključavnico in eno D-ključavnico.


Verižna ključavnica

Je sestavljena iz močnih kovinskih členov, ki ustvarjajo verigo. Veriga je zaklenjena z ključavnico. Razlikujejo se po velikosti, teži in trdnosti. Težje so varnejše in bolj štoraste za prenašanje okoli. Pogosto so prekrite s plastičnim tulcem ali tkanino za zaščito verige in kolesa. Enostavno se pritrdi na najrazličnejše predmete in stojala, je zajetna in težka in dokaj enostavno se jo prereže. Hitro lahko poškoduje lak na kolesu.


Kabelska ključavnica

Kabelske ključavnice so lahke, in enostavne za prenašanje. So prilagodljive, kar pomeni, da jih je mogoče pritrditi na veliko predmetov. Obstajajo tudi kombinirane ključavnice. Te ključavnice se odklenejo s kombinacijo številk in ne s ključem.

Ključavnica ni namenjana za primarno uporabo in jo je dobro kombinirati z drugo ključavnico. Hitro jo lahko prerežejo.


Zložljiva ključavnica

Ključavnica je sestavljena iz ploščatih členov in se prodaja v kompletu z nosilcem za okvir za enostaven prevoz.

Zaradi velikosti se enostavno pritrdi na najrazličnejše predmete in stojala. Ni veliko proizvajalcev, ki ponujajo zložljive ključavnice, zato je izbira omejena. Potrebno je dobro skrbeti za ključavnico, da preprečite zagozditev. Včasih lahko v mehanizem pride umazanija ki povzroči zastoj. Za vzdrževanje ključavnice preberite navodila proizvajalcev. Načeloma lahko uporabite malo maziva ali razpršilec za izpodrivanje vode . S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli