Kolektivni dopust med 16.5. in 27.5. Vsa naročila bodo obdelana v tednu po 27.5. 

V času kolektivnega dopusta izkoristi 20% popust* z uporabo kode: maj2024

*popust velja le na izdelke ki niso v akciji!

Kolesarske luči za kolo

Sprednje bele luči vam omogočajo, da vidite, kam vozite. Če gre pot po neosvetljenih ali slabo osvetljenih cestah, boste potrebovali močno prednjo luč, da boste lahko videli, kam peljete. Če bo luč dovolj močna boste pravočasno opazili ovire kot so luknje ali kamni na cestišču. Vidni boste tudi drugim udeležencem v prometu, vendar je močna luč lahko moteča za druge udeležence. Močne svetilke imajo krajšo življenjsko dobo baterije. Pomembno je, da se prepričate, da so luči pravilno nameščene, in omogočijo dobro vidljivost ceste naprej, in ne ustvarjajo nevarnosti za druge udeležence v prometu.


Namen zadnjih rdečih luči je da ste vidni drugim udeležencem. Glavna naloga vaših luči je zagotoviti, vašo varnost. Pomembno je, da vas vidijo od spredaj in zadaj. Voziti bi morali z belo lučjo spredaj in rdečo lučjo zadaj.


Stranske luči-Pomembna je tudi bočna vidljivost. V mestu vozila prihajajo iz vseh smeri. Kupite lahko stranske luči, ki se pritrdijo na okvir. Obstajajo tudi luči, ki se pritrdijo na vaše kolo in zasvetijo, ko se vrti.


Utripajoča lučka je vedno bolj priljubljena ker omogoča dobro opaženost v prometu. Imajo različne vzorce utripanja, vendar vse delujejo enako, bistveno je da nase pritegne pogled. Uporabite jo lahko podnevi in ponoči. Raziskave kažejo, da utripajoča lučka otežuje presojo oddaljenosti je ponoči dobro kombinirati z stalno svetlobo. Utripajoče lučke niso dovoljene v vseh državah


Pomembnosti luči ponoči se dobro zavedamo. Ali ste vedeli, da lahko uporaba luči podnevi izboljša tudi vašo vidljivost? Za dnevno uporabo se priporoča lučko z zelo močno bliskavico da lažje pritegne pozornost voznikov.S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli