Kot boste videli v naši spletni trgovini ponujamo kakovostne, funkcionalne, lepo oblikovane in cenovno dostopne poganjalce z možnostjo prilagajanja višine sedeža. V opisu posameznih artiklov najdete tudi ostale potrebne podatke kot so primerna starost, nosilnost in potrebna opozorila.

Kaj je ravnotežno kolo oziroma poganjalec?
Poganjalci so idealen pripomoček za razvijanje ravnotežja, koordinacije in gibalnih sposobnosti za malčke in predšolske otroke. Predstavljajte si otroško kolo , brez pedalov. Preden dobite idejo kako lahko prihranite pri nakupu, in samo snamete pedale s kolesa naj vam razložimo slednje. Poganjalci so na splošno lažji od majhnih otroških koles in prilagojeni zelo majhnim otrokom. Otroci poganjajo z nogami, ko pridobijo na samozavesti, začno dvigovati noge, da kar najbolje izkoristijo zagon.

Za kako starost so primerni poganjalci?
Poganjalce priporočamo ko dosežejo otroci starost od 18-24 mesecev pa vse tja do približno petega leta. V večini primerov otroci preidejo na kolo s pedali približno pri štirih letih. Vendar pa starostna omejitev ni striktna, saj obstajajo poganjalci tudi za odrasle.
Pomembno je, da otroku izmerite dolžino noge v razkoraku, da lahko udobno sedi in hkrati stoji na tleh s celimi podplati. Dobljena mera je vodilo pri izbiri poganjalca z primerno višino sedeža. Izberite poganjalec z nastavljivim sedežem saj poganjalec namreč raste z otrokom vse dokler ta ni pripravljen na pravo kolo. Prilagajanje je za otroke enako pomembno kot za odrasle.

Prednosti uporabe poganjalca
Poganjalec vašega otroka uči zelo ključne spretnosti: ravnotežja. Z uporabo pridobi na samozavesti. Ne samo to, poganjalec bo vašega otroka naučil nadzirati gibanje s svojo telesno težo. Otrok, ki se uči vožnje na poganjalcu prehod na klasično kolo, krmiljenje in vrtenje pedalov ne predstavlja težav. Velikokrat speljejo brez pomožnih koles že v prvem poizkusu.

S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli