HITRA DOBAVA IZDELKOV, KI NISO NA ZALOGI.  V VEČINI PRIMEROV 4-10 DNI

Rolanje za otroke in odrasle
Rolanje s kvalitetno opremo je pravi užitek

Ponujamo široko izbiro rolerjev in kotalk za rekreativne uporabnike. Izbirate lahko med fiksnimi modeli kotalk in nastavljivimi modeli rolerjev in kotalk.

Pomembno je, da izberete model, ki bo ustrezal velikosti vaše noge. Če otroku noga še raste, je priporočljivo izbrati nastavljivo velikost, saj boste tako lahko velikost z rastjo prilagajali in jih posledično dlje uporabljali. Ko izbirate pravo velikost, je dobro vzeti od pol številke do eno številko večje saj lahko tako obujete debelejše nogavice, pa tudi pogosto med obremenitvijo noga nekoliko zateče.

Izbirate lahko med otroškimi modeli rolerjev in kotalk kot tudi modeli ki so primerni za najstnike in odrasle. Za boljšo preglednost smo rolerje za odrasle ločili v dve kategoriji in sicer rolerji, ki so bolj primerni za ženske in rolerje bolj primerne za moške, v bistvu pa je razlika bolj kot ne le v barvi. Nič ne bo narobe ali čudno če bodo tudi ženske posegle po rolerjih iz kategorije moški rolerji.

Rolerji in kotalke se razlikujejo po kvaliteti ležajev, ki jo označujemo z oznako ABEC in številko. Večja kot je številka bolj kvalitetni ležaji so.

Razlike so tudi v trdoti in velikosti koles. Trdoto poliuretana, ki je sestavina gume merimo z urometrom v razponu od 0 do 100. Višja kot je številka, bolj trda kolesa so. Mehkejša kolesa imajo trdoto 74A, So počasna, vendar se dobro obnesejo pri oprijemu v ovinkih, posledično pa se hitro izrabijo. Trša kolesa imajo oznako 85A ,so hitrejša prenašajo več tresljajev na čevelj vendar se počasneje izrabijo. Priporočajo se za gladke in notranje inline površine.  

Pri Rolerjih lahko izbiramo med takimi z kovinskim podvozjem ali pa med rolerji z podvozjem iz umetne mase. Razlika je tudi v načinu pritrjevanja okvirja na čevelj. Kovinski okvir je vsekakor bolj vzdržljiv od plastičnega. Velikost samega podvozja vpliva na vozne lastnosti, večje podvozje bo bolj primerno za vožnjo naravnost, na primer dolge ture. Krajši okvir pripomore k večji okretnosti, lažjemu zavijanju ter enostavnejši vzvratni vožnji. 

Kvalitetnejše izdelani rolerji imajo okvir pritrjen na čevelj z vijaki, cenejši pa z zakovicam. Najbolj ceneni modeli imajo kar vlit čevelj in podvozje iz enega kosa vendar takih mi ne ponujamo. Veliko modelov iz naše ponudbe ima možnost dokupa in menjave podvozja z rezilom za drsanje, nekateri modeli pa imajo rezilo že kar v paketu. Praktično vsem rolerjem se da z dokupom nastavka za kotalke pozicijo koles spremeniti v kotalkam podobno, nekateri modeli pa te dodatke ponujajo že kar v paketu. 

Se odločate med kotalkami ali rolerji pa neveste kaj izbrati? preberite naš blog.

Ste v dilemi katere rolerje izbrati? Potem vam predlagamo branje članka na blogu.

S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli