do 22.3. izkoristi 15%popust* na skiroje, uporabi kodo: skiro15

do 20.3. izkoristi 10%popust* na kotalke in rolerje, uporabi kodo: pisanka23

*Popust velja na izdelke ki niso v akciji

Razvrsti po:

Nastavljive kotalke Raven Iris bele
akcija

Nastavljive kotalke Raven Iris bele

od 79.00 € 72.68 €

Kotalke, nastavljive kotalke, ženske kotalke, moške kotalke ter dodatki
V naši ponudbi lahko najdete nastavljive kotalke z ravnim podplatom, fiksne kotalke z ravnim podplatom ali s peto ter nastavljive kotalke s peto. Poskrbeli smo za velik nabor, tako se za vsakega najdejo kotalke po izbiri. Medtem, ko pri nas ne boste našli tekmovalnih kotalk, pa vam prav gotovo nudimo najboljšo kvaliteto kotalk za rekreativno uporabo. Za več informacij o izboru pravih kotalk in nakupu, vam je zmeraj na voljo G-sport ekipa. 

V čem se razlikujejo otroške kotalke od odraslih?

Za najmlajše priporočamo nastavljive otroške kotalke, saj jih noge hitro rastejo. Za večje otroke ter odrasle priporočamo fiksne številke, saj zagotavljajo najboljšo oporo. Bistvena razlika med kotalkami za otroke in kotalkami za najstnike in odrasle je v obliki čevlja, mehkobi koles in ležajih. Kotalke za odrasle in najstnike imajo po navadi bolj mehak čevelj narejen z umetnega usnja ali drugih tekstilnih materialov, ter so pogosto opremljene z petko. Kotalke za najmlajše so narejene iz plastičnega čevlja, ki daje nogi stabilnejšo oporo in so zato idealne za učenje. Opremljene so s trdimi kolesi in slabšimi ležaji, saj je privajanje na kotalkanje lažje, če vožnja ni tako zelo hitra, kot je pri boljših ležajih. V kolikor vam tovarniško nameščena kolesa in ležaji ne ustrezajo imamo v ponudbi tudi nadomestna kolesa in ležaje z boljšimi karakteristikami.

Za nekoliko večje, imamo v ponudbi nastavljive kotalke z petko. Pri tem tipu kotalk se zunanjost čevlja ne spreminja, ampak se pri konicah prstov premika kapica in se regulira prostor znotraj čevlja. Kotalke so opremljene z mehkimi kolesi in boljšimi ležaji.

Kotalke se razlikujejo tudi v kvaliteti ležajev, katere označujemo z oznako ABEC in številko. Večja je številka bolj so kvalitetni ležaji.

Material koles je označen z oznako PU kar predstavlja poliuretanska kolesa ali pa PVC za trša kolesa .Trdoto poliuretana, ki je sestavina gume merimo z urometrom v razponu od 0 do 100. Višja kot je številka, bolj trda kolesa so. Trša kolesa se priporoča za notranje prostore

Zakaj imajo kotalke pete?

To je vprašanje, ki si ga zastavi vsak navdušenec. Odgovori so različni in verjetno vam bo vsak odgovoril nekoliko drugače.

Izkušeni prisegajo na peto, saj se modeli z peto uporabljajo bolj profesionalno, kot bi primerjali z umetnostnim drsanjem. Težišče se premakne bolj na sprednji del za večjo stabilnost. Na splošno modeli s peto bolj podporni. Omogočajo vam, da se premikate bolj v pokončnem položaju, ne da bi pri tem ogrozili ravnotežje. Kotalke s peto so dobre za preprečevanje poškodb in zmanjšujejo pritisk na Ahilovo tetivo. Zato imajo umetniški drsalci več koristi od njihovega nošenja. Ravni modeli brez pete so zanimivi jam kotalkarjem in hitrostnim kotalkarjem, ki si želijo boljšega prenosa moči in hitrosti.

Če posplošimo, v kolikor nameravate plesati ali se "samo" voziti na kotalkah, vam kotalke s peto nudijo najboljšo podporo. Če pa si želite hitrostno kotalkanje ali pa ste nagnjeni k break dance gibom ter jam skejtanju na kotalkah izberite take z ravnim podplatom. 

Ob nakupu kotalk ne pozabite tudi nakup čelade in ščitnikov. Tako bodo tudi prvi koraki v kotalkah varni.

Se prvič srečujete s kotalkami? Preberite si članek kjer vam svetujemo kako se tega lotiti

S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli