Brezplačna poštnina za nakupe nad 30€ vse do prvega oktobra

zaračuna se le strošek provizije 1,30 € v primeru plačila po povzetju

RolkeModerna rolka je bila razvita v 20. stoletju. Posamezna rolka je sestavljena v osnovi iz osi s kolesi, ki je pritrjena na podvozje oz. na desko rolke s pomočjo vijakov in matic. Na vrhnjem delu ima deska samolepilni prijemni trak, ki z grobo površino nudi boljši oprijem. Deska, ki je glavni del skateboarda ima nagnjen oziroma ukrivljen rep in nos. Grafika se najpogosteje pojavlja na dnu deske. Za blaženje udarcev pripomore podložka skateboarda, ki je sestavljena iz gume in plastike.

Sama deska skateboarda je najpogosteje sestavljena iz sedmih plasti tankega furnirja in plast ali iz šestih plasti furnirja in ene plasti ogljikovih vlaken, ki povečujejo trdnost in vzdržljivost deske.

Pri nakupu lahko izbirate med osnovnimi cenovno ugodnimi modeli, ki so primerni za čiste začetnike in otroke, ki se z tem športom šele spogledujejo. Med osnovnimi modeli pogosto najdete tudi manjše različice tako imenovane mini rolke ali pa rolke s podvozjem, ki je bolj pomaknjeno k koncem rolke za večjo stabilnost. Dražji modeli so namenjeni nadaljevalcem in poznavalcem, ki se s tem športom že dlje ukvarjajo ali tistim, ki si enostavno že v štartu želijo kvalitetnejše rolke.

Navdušencem skatebordanja je v Sloveniji od leta 2019 na voljo tudi Skate park. Le ta se nahaja v Mariboru in je med mladimi izredno priljubljen. Manjše skate parke lahko najdete tudi v drugih mestih po Sloveniji.


Kako izbrati skate / rolko?

Obstajajo tri glavne vrste rolk. Vse so zelo zabavne in funkcionalne vendar za različne vrste vožnje. Preberite si spodaj, in se odločite, ali je standardna rolka, rolka cruiser ali longboard prava izbira za vas.

Klasične lesene rolke / klasičen skate

To so najboljše rolke za začetnike, saj so primerne za ulično rolkanje, skate parke in skoraj vse druge stile rolkanja. Ta tip rolke se običajno vozi s trdimi kolesi. Nos in rep sta popolnoma ali skoraj simetrična.

Cruiser / Mini cruiser rolka

Če bo način uporabe bolj "vožnja od A do B", so priporočljiva izbira rolke cruiser. Cruiser so običajno podobne dolžine kot standardne rolke, vendar imajo veliko različnih oblik. Poznamo plastične "fish" rolke kot tudi lesene rolke največkrat v obliki surf deske. Običajno se vozijo z mehkimi kolesi , kar naredi vožnjo bolj gladko in hitrejšo. V primerjavi z longboardi so lažji in bolj okretni, kar vam omogoča boljše manevriranje skozi mestne ovire.

Dolge deske - Longboardi

Če iščete veliko stabilno desko, ki olajša učenje ravnotežja, so to deske za vas. Prav tako so idealne za umirjeno križarjenje, vožnjo na dolge razdalje in drsanje po hribih pri visokih hitrostih.
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli