Brezplačna dostava za nakupe nad 100€

Razvrsti po:

rolka skateboard LUCHA LIBRE blue
akcija

rolka skateboard LUCHA LIBRE blue

100.00 € 99.00 €

SkateboardKATERI TIP ROLKE IZBRATI?

Za lažjo izbiro vam bomo predstavili najbolj pogosta tipa rolk ter predstavili, za kakšen slog vožnje sta primerna.

Klasične rolke

Skateboard MASTER Extreme Board VOLK 1G sport
Klasične rolke so najbolj priljubljene in najpogosteje uporabljene med rolkarji. Odlično se obnesejo v skate-parku in na asfaltirani podlagi. So lahke in so odlična izbira za začetnike in omogočajo izvajanje trikov. Z tako rolko lahko greste tudi v skate park, le teh je v sloveniji sedaj že kar nekaj.  Rolke se med seboj razlikujejo po različnih modelih, najbolj osnovne in cenovno ugodne rolke so primerne za čiste začetnike in otroke, ki se z tem športom šele spogledujejo. Med otroškimi rolkam se najde tudi manjše izvedbe ki pa so lahko kljub temu dobre izdelave.. Dražji modeli rolk so namenjeni nadaljevalcem in poznavalcem, ki se s tem športom že dlje časa ukvarjajo ali tistim, ki si enostavno že v štartu želijo kvalitetnejše rolke. Edina slabost teh rolk je ta, da niso tako zelo hitre in so neprimerne za dolge vožnje.

plastične rolke, mini cruiser

FISH   MINICRUISER ROLKA Z LED KOLESI, 56 x 14,6 c
Tudi mini cruiser rolke so odlična izbira za transport in rekreacijo. Glavna prednost te rolke je, da je manjša in tako omogoča enostavnejši prevoz naokoli. Odlikujejo jo torej velikost, možnost izvajanja tesnih zavojev in udobna vožnja prevsem po mestnih ulicah. Mini rolke so oblična izbira za zabavo in prevoz. Vožnja z njimi je bolj gladka in hitrejša kot z klasično rolko.

Surf skate rolke

030148-170330-01 MS1000 Mindless Longboards Surf Skate Black Grip MS1000 Mindless Surf Skate Black Angle
Surfskate ali surf skate cruiser je skateboard za surfanje po ulicah. Je zelo podoben klasični cruiser ali longboard deski vendar ima sistem, ki sprednja podvozja dvigne, kar jih naredi bolj mobilna in vodljiva. Ta sistem omogoča izvajanje surf gibov in ostalih manevrov, ki so značilni za vožnjo po valovih. Sistem na prvih podvozjih omogoča bočno gibanje in rotacijo okoli vzmetne osi. Ko se nagnemo na eno stran se vzmet sprosti in ko se vrnemo v začetni položaj se vzmet ponovno zategne. To ustvarja občutek kot, da te deska vodi v naslednji zavoj, kot na surfu le da na asfaltu.

SESTAVNI DELI ROLKE

Ko boste vedeli, kakšen slog, model in velikost rolke vam ustrezata je dobro, da se na vašo rolko in njene sestavne dele tudi spoznate, saj je dobro vedeti za kaj se kateri del uporablja in na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu. Glavni deli rolke so deska, podvozje, oprijemni trak, kolesa in ležaji.

OPRIJEMNI TRAK

Oprijemni trak pokriva površino deske v stilu brusnega papirja, katerega vloga je zagotavljanje oprijema na rolki med izvajanjem trikov in hkrati preprečuje, da bi noga zdrsnila z deske. Na voljo so v različnih izvedbah in barvah, vendar velja omeniti, da bo črno prijemalo vedno najbolj oprijemljivo in trpežno v primerjavi z barvnimi in prozornimi.

PODVOZJE 

To so kovinski deli, ki držijo kolesa rolke na deski. So tudi del rolke, ki omogočajo obračanje in lažje izvajanje trikov. Pred nakupom se je dobro prepričati, da ima rolka kovinsko podvozje in ne plastično, saj vam bo le tako zagotovljena daljša življenjska doba vaše rolke. V notranjosti podvozij se nahajajo majhni gumijasti podložki, ki so ključne za obračanje rolke. Le-ti pa hkrati tudi omogočajo stabilnejšo in varnejšo uporabo rolke.

KOLESA 

Kolesa rolk so narejena iz trdega gumijastega materiala, kateri jim omogoča, da absorbirajo majhne vibracije. Pri nakupu pa se je potrebno prav tako tudi zavedati, da za različne sloge vožnje ustrezajo različna kolesa, kar se tiče trdote, oblike in velikosti. Če izbirate rolko, ki jo boste uporabljali na gladkih površinah (skate park), je boljša izbira trdo kolo, ker se bo hitreje kotalilo. Za nekoliko bolj hrapave površine, kot so pločniki, ceste ali parkirišča, priporočamo izbiro mehkejših koles. Mehkejša kolesa namreč absorbirajo več tresljajev, zato bodo omogočala bolj gladko vožnjo na bolj grobih podlagah in preprečevala morebitne vibracije. 82A- podobna oznaka nakazuje trdoto koles. Večja kot je številka poleg oznake A, bolj trda so kolesa. Če bodo kolesca na vaši rolki večja, se bo ta premikala hitreje, medtem ko so manjša kot nalašč za izvajanje trikov. 

LEŽAJI 

Kroglične ležaje lahko najdete znotraj koles rolke, ta pa omogočajo rolki obračanje. Pri izbiri ležaje je prav tako pomembno za kakšen stil vožnje bi radi imeli rolko. Ležaje s kakovostnimi deli morajo odlikovati odpornost, hitrost in trpežnost. Višja kot je oznaka ležajev bolj so kvalitetni.


Rolkanje oz. skateboarding torej velja za enega izmed najbolj priljubljenih ekstremnih športov, možnost da preizkusite svoje sposobnosti na rolki, pa ima vsakdo s kančkom želje.
S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli