Znesek nakupa za brezplačno pošiljanje smo iz 100€ znižali na 50€.  Uporabite lahko tudi kodo za 15% popusta na izdelke, ki niso v akciji: bozicek15 in do konca tedna nakupujete ceneje.

V primeru plačila ob prevzemu plačate le provizijo za odkupnino

Kolesa za skiroje za trike in velike skiroje

Izbira pravih koles za skiroje
Katera kolesa za skiroje kupiti in kako izbrati najboljša kolesa. Obstaja veliko vrst koles, pomembno je, da izberete primerna za svoj skiro. Material, velikost, oblika in mehkoba vplivajo na to, kakšna bo vožnja. Najprej si oglejmo zgodovino skirojev za trike. Ko so skiroji prišli na tržišče, so se vsi vozili na 100mm kolesih. Kmalu so se stvari začele razvijati in predstavili so 110mm kolesa. Večja velikost je omogočala večjo hitrost in bolj gladko vožnjo. Sedaj imamo na voljo že 120 mm in 125 mm. Izbrali boste velikost ki ustreza vašemu skiroju. Žal na skiro, ki je v originalu imel kolesa 100mm, v večini primerov ne boste mogli montirati večjih koles.

Kaj je trdota?
Razvrščena je na durometrsko lestvico od 0-100a, 100a je najtrša. Odločitev, katera kolesa so za vas najboljša, je odvisna od načina vožnje, običajno imajo vozniki parkov raje trdno kolo. Vendar se ulični uporabniki bolj nagibajo k mehkejšim kolesom.

Zakaj je premer kolesa pomemben?
Večji premer je priporočljiv naprednejšim uporabnikom, ki bodo kos večji hitrosti. Manjša kolesa so bolj vodljiva, kolesa z večjim premerom pa poskrbijo za hitrejšo in mehkejšo vožnjo.

Kaj je jedro kolesa?
Jedro oziroma platišče oziroma po domače feltna je jedro s kraki ali brez. Kolesa s kraki so lažja, vendar se obrabijo hitreje kot polna . Dobro je da je jedro vašega kolesa za skiro izdelano iz kovine in ne iz plastike saj se pri ekstremni uporabi plastika lahko polomi. Če ima vaš skiro dovolj velike krake ga lahko skozi tudi priklenete.

Hollow Core VS. Klasično jedro
Votla kolesa so relativno nova a so hitro postala priljubljena. Eden od razlogov je manjša teža in večja površina, ki je kot nalašč za potisk atraktivne grafike.

Kaj so ležaji ABEC?
ABEC je standard za toleranco natančnih ležajev. Višja kot je številka, boljši so ležaji. Izbirate lahko med 1,3,5,7 in 9. Če svoj skiro vozite v dežju, slanih cestah ali ga čez večer pustite zunaj, bodo vaši ležaji zarjaveli, kar je slabo! Če vaši ležaji rjavijo, boste morali kupiti nove ležaje. To se lahko zgodi prej kot v enem mesecu neprimerne uporabe. WD40 ni primerno mazilo za ležaje, saj jih bo z časom zagotovo blokiral.

Material koles
Poliuretan (PU) je v bistvu edini kakovostni material. Seveda obstajajo različne ravni kakovosti, toda razlike so minimalne. Cenejši se lažje zdrobijo in razpokajo. Naprednejši uporabniki imajo radi nekaj odboja, zato raje posežejo po visoko odbojnih kolesih. Za vožnjo v zaprtih prostorih, poiščite prozorno ali belo poliuretansko kolo, ki ne pušča črt. Poceni kolesa so lahko narejena iz trde plastike, ki ni primerna za normalno uporabo, vendar takih v naši ponudbi ne boste našli.

Še vedno ne veste kako izbrati prava kolesa? preberite še nasvete na blogu

Razvrsti po:

S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli