do 22.3. izkoristi 15%popust* na skiroje, uporabi kodo: skiro15

do 20.3. izkoristi 10%popust* na kotalke in rolerje, uporabi kodo: pisanka23

*Popust velja na izdelke ki niso v akciji

Razvrsti po:

Otroški skirojiSkiro za otroke je potrebno skrbno izbrati

Ko se odločate za skiro je potrebno gledati več stvari. Otroci se razlikujejo po velikosti in motoričnih spretnostih, zato je to bolj pomemben podatek kot sama starost. Malčki se prvič srečajo s skiroji med starostjo leto in pol do dve leti. Za zelo majhne otroke je potrebno izbrati skiro s tremi kolesi, dočim za nekoliko večje lahko izberete skiro z dvema kolesoma, v kolikor je otrok spreten. 


Trokolesni skiroji


Kot smo omenili trokolesne skiroje priporočamo manjšim, manj spretnim otrokom, saj na takem skiroji ni potrebno toliko ravnotežja. Obstaja več vrst trokolesnih skirojev za otroke, vendar vam priporočamo izbiro takega, ki ima dva kolesa spredaj, saj se tako otrok ne zaletava z nogico v zadnje kolo. Krmilo pri trokolesnem skiroju se upravlja z nagibanjem. Trikolesni skiro z kolesi spredaj je najpogostejši in zelo lepo vodljiv. Taki skiroji imajo nosilnost med 35 in 50kg.Kdaj izbrati trokolesni skiro:

• če je to otrokov prvi skiro
• če se otrok še ni naučil voziti kolesa
• otrok ni telesno aktiven
• če je otrok zelo majhen (od 2 do 5 let)Dvokolesni skiroji


Dvokolesni skiroji so primerni za nekoliko bolj spretne otroke, in so dobavljivi v dveh dimenzijah. Majhni z velikostjo koles 125mm in nekoliko večji z velikostjo koles 145mm. 
Majhni otroci morajo za vožnjo na takem skiroju že dobro držati ravnotežje, biti vajeni poganjanja in krmiljenja ter biti dovolj vztrajni, da jim vožnja ne bo delala preglavic. 


Kdaj izbrati dvokolesni skiro:

• otrok je telesno aktiven
• če otrok že zna voziti kolo
• če se otrok že uspešno vozi s trikolesnim skirojem
• če je otrok vztrajen (ne obupa zlahka)


Katero velikost koles izbrati pri skiroju?


Velikost skiroja za otroke je v sorazmerju z velikostjo koles - manjši skiroji imajo majhna kolesa, večji nekoliko večja.
• manjši: 100 mm, 120 mm, 125 mm
• večji: 145 mm, 180 mm


Skiroji z dvema kolesi imajo na veselje staršev v večini primerov dobro nosilnost, okoli 100kg. Starši jih bodo lahko občasno zapeljali tudi sami, ko bodo šli po otroka v vrtec. Majhni skiroji so veliko lažji, kar otrokom olajša vožnjo, rokovanje, motoriko, stabilnost in pospeševanje.

Skiro s kolesi 145mm bo zelo majhnim otrokom prevelik in  prezahteven. Ko otrok nekoliko zraste in pridobi na izkušnjah z vožnjo skiroja, pa bo veliko lažje vozil skiro z večjimi kolesi, saj bo vožnja bolj gladka in hitrejša. 

Kako visoko krmilo izbrati?

Ko se odločamo za nakup je pomembno, da gledamo višino krmila. Kljub temu, da so skiroji za otroke nastavljivi po višini, je pomembno, da krmilo ni v višini pred obrazom ali vratom, saj lahko ob trku otrok poškoduje obraz, vrat ali zobe. Višina krmila pri klasičnem skiroju naj bo v višini med trebuhom in komolcem. 

S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli