Ob koncu šole izkoristi 15% popust na vse izdelke, ki še niso znižani UPORABI KODO: POCITNICE24, popust velja do konca naslednjega tedna

Skiro za odrasle

Kako izbrati skiro ?

Skiroji za večje otroke in odrasle so se v zadnjih letih precej razvili, saj so postali zelo široko uporabljani. Danes lahko izbiramo med različnimi vrstami kvalitetnih skirojev. Vsak se odloči za skiro, ki bo zadostil njegovim potrebam. Skiroji se med seboj ne razlikujejo le po velikosti in barvi. Izbirate lahko različna vzmetenja na skirojih, različne vrste koles, boljše ali slabše ležaje ter nadstandardno opremo kot je ročna zavora, tačka ali zavorni diski.


Če naša potreba narekuje nakup udobnega prevoznega sredstva, ki nas bo pripeljalo iz točke a do točke b, pa se nam ponujajo nekoliko bolj udobni skiroji z vzmetenjem. Ti so večji, imajo višje krmilo, poleg tega pa so večja tudi kolesa skiroja. Kolesa se dobijo celo napihljiva in tako ponujajo veliko mero udobja pri vožnji. Takšni skiroji so najbolj priljubljeni v mestih, kjer je razdalja sicer relativno velika, vendar nas mestna gneča na cestah odvrača od tega, da bi uporabili avto ali javni prevoz.


Razlike med skiroji


Ležaji

Ležaji na skiroju se označujejo z kratico ABEC ki določa tip ležaja in številko ki določa kvaliteto. Višja številka pomeni bolj gladko vožnjo in hitrejšo vožnjo. Standardni ležaji , so ABEC7, boljši skiroji imajo ležaje ABEC9, slabši pa ABEC5

Krmilo
Skiroji nimajo enakega razpona krmila, kljub temu da so krmila nastavljiva. Preverite ali vam višina ustreza. Višina naj bi segala maksimalno nekje do komolcev, 

Tačka
Nekateri modeli skirojev imajo tačko, z katero lahko skiro lepše odložite, ko ga ne potrebujete.

Trak za nošenje
Nekateri modeli skirojev so opremljeni z trakom ki vam pomaga pri prenašanju skiroja takrat ko ga ne potrebujete. 

Vzmetenje
Pri nekaterih modelih skirojev najdete tudi sprednje ali dvojno (sprednje in zadnje) vzmetenje. Tak skiro bo omogočal bolj gladko in udobno vožnjo saj vzmetenje pobere velik del tresljajev.

Zavora
Vsi skiorji so opremljeni z nožno zavoro, nekateri pa imajo nameščeno tudi ročno zavoro ki zavira na zadnje kolo vendar ni tako učinkovita kot je nožno zaviranje. Ko morate zavirati v sili je potrebno uporabiti tudi nožno zavoro. Občasno se na skirojih najdejo tudi zavorni diski, ki so bolj napredne kot navadna zavora.

Oprijemi
Izbirate lahko med skiroji z različnimi oprijemi, ki se razlikujejo po obliki in materialu. Gumasti oprijemi naj bi nudili več varnosti kot penasti, pravtako lahko gumaste oprijeme najdete tudi v bolj ergonomski obliki za večje udobje med vožnjo. Razvrsti po:

S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli