OMOGOČAMO ODSTOP OD NAKUPA V ROKU 50 DNI, PREVERI POGOJE ZA VRAČILO

Mreže za odbojko različne velikosti, mreža za odbojko na vodi

Za igro odbojke je mreža za odbojko poleg odbojkarske žoge vsekakor bistveni element. V ponudbi lahko najdete širok nabor mrež primernih tako za odbojko na mivki kot tudi dvoransko odbojko. Velika izbira mrež, primerne za srednje in velike obremenitve. Na voljo v različnih velikostih. Izberite mrežo po svojem okusu in izurite svoje odbojkarske sposobnosti. 


Če odbojke še niste igrali vam predstavljamo nekaj kratkih navodil za igro. Seveda lahko pri rekreativni obliki igranja, pravila odbojke prilagodite izkušnjam ostalih igralcev in vašim sposobnostim. Če boste odbojko igrali z otroci pa seveda prilagodite tudi višino mreže tako, da jo bodo lahko igrali tudi oni.


Dvoranska oblika odboje se deli na veliko in malo odbojko, poznamo pa seveda tudi odbojko na mivki. Pri veliki odbojki sta skupini sestavljeni iz 6 igralcev, pri mini odbojki pa iz treh. Za odbojko na mivki posamezna skupna potrebuje le 2 igralca. Igrišče je pravokotne oblike, ločeno na dva dela z odbojkarsko mrežo. Velikost velikega igrišča meri v dolžino 18 m in v širino 9 m. Pri mali ali celo mini odbojki pa je igrišče seveda precej manjše. Le ta ima pri mali odbojki velikost 14x7 m, pri mini pa 12x4,5 m. Posamezno polje pri odbojki na mivki je veliko 8x8 m, kar pomeni da je celotno igrišče veliko 16 x 8 m.


Glavno pravilo igre je, da se odbojkarska žoga ne sme dotakniti tal in da se žoge ne sme držati, torej se jo lahko le dotaknete oziroma jo lahko le odbijete svojemu soigralcu ali čez mrežo na nasprotno stran odbojkarskega igrišča. Vsaka ekipa se lahko odbojkarske žoge dotakne le 3x. Ob tretjem udarcu mora žoga potovati na nasprotnikovo stran igrišča. Ekipa dobi točko takrat, ko žoga pristane v nasprotnikovem igralnem polju.


Več o odbojki si lahko preberete tu >>> Od opreme do odbojke (na mivki)S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli