vadbene ovire, markirni stožci, agility lestve, trenerske taktične table, piščalke, pokali, merilni trakovi, izdelki za označevanje igrišč, itd

Pestra izbira športnih pripomočkov priznanih proizvajalcev po ugodnih cenah, vse na enem mestu. Na voljo so vam vadbene agility lestve, vadbene ovire, markirni stožci, semafor za štetje rezultatov, trenerska taktična tabla, piščalke, tlačilke in ostali pripomočki za intenziven trening. Za šole in ostale športne ustanove so športni rekviziti dobavljivi tudi v večjih količinah, zato nas le kontaktirajte.


KAJ POTREBUJETE ZA POSTAVITEV POLIGONA? – IZDELKI ZA TRENING

Pripomočki za usposabljanje oziroma trening agilitija omogočajo izboljšanje posameznikovih igralnih sposobnostih. S pomočjo različnih vadbenih ovir in različnih športnih pripomočkov lahko poligon sestavite iz različno zahtevnih sklopov. Igralci se lahko tako maksimalno posvetijo vajam in svobodno prilagajajo intenzivnost treninga. Da bi bila uporaba poligona za usposabljanje učinkovita, morajo pripomočki za usposabljanje izpolnjevati naslednje pogoje: 

  • izdelek mora biti enostaven za uporabo,
  • omogočati mora izvedbo večjega spektra vaj,
  • se hitro zloži in je enostaven za prenos in transport.

Vaje za vadbo agilitija pomagajo izboljšati hitrost, eksplozivno moč, koordinacijo in posebne športne veščine. Uporabo agilitija se poslužujejo tako osnovne, srednje šole kot tudi profesionalne športne ekipe. Vaje lahko nekajkrat na teden vključite v svojo vadbo, da izpopolnite hitrost stopala in izboljšate svojo športno tehniko.

VRSTE VADBENIH PRIPOMOČKOV: 

VADBENI STOŽCI: Stožce lahko pri treningu uporabljate za številne namene. Uporabljate jih lahko na primer na manjših igralnih površinah, majhnih igriščih in conah na teh igriščih ali za vaje za vadbo vodenja in nadzora žoge. Stožci se dobijo v različnih velikostih in barvah. 

Material za izdelavo je skoraj vedno plastika - ta zagotavlja majhno težo in enostavno prenosljivost. Na voljo so tudi stožci, ki imajo luknje v telesu. Dva od teh stožcev in palico lahko uporabite za ustvarjanje ovire.


Vadbene ovire


RAZLIČNE OVIRE ZA TRENING: Ovire so zasnovane predvsem za trening moči. Večinoma so izdelane iz plastike in so na voljo v več velikostih (nizke, srednje, visoke). Ovire so primerne za različne vrste vaj ne glede na starost uporabnika, saj poligon prilagodite glede na lastne sposobnosti.


OBRAMBNE LUTKE: Obrambne lutke se uporabljajo predvsem se za simulacijo položaja igralca, običajno v obrambnem položaju med igrami. Lik branilca se lahko uporablja pri streljanju, vadbi standardnih ofenzivnih situacij, nadzoru žoge in zaobidenju nasprotnika. Za ustvarjanje zidu za vadbo prostih neposrednih udarcev lahko uporabite več obrambnih lutk.


Ovire

TRENING Z UPOGNJENIMI OVIRAMI: Podajalni lok je cilj, zasnovan predvsem za vadbo natančnosti podajanja, veščine, ki jo je treba graditi in razvijati v vseh mladostnih starostih. V majhnih igrah od 1:1 do 3:3 se lok lahko uporabi kot gol. Poleg tega se lok lahko uporablja v slalomih, štafetah ali kot krožna vadbena postaja.

 Vadbeni loki, namenjeni za uporabo na prostem, so izdelani s konico za vstavljanje na obeh koncih. Ponujamo tudi komplet vadbenih lokov s stabilizacijskimi elementi, ki omogočajo stoje na ravni površini (kot v dvorani ali telovadnici).

OZNAKE: Tudi oznake so narejene iz plastike in imajo minimalno težo, so tanke in odporne tudi na teptanje. Oznake imajo enako uporabo kot stožci. Priljubljene so ker imajo na vrhu polkrožne izreze in z njimi lahko ustvarite ovire.

PALICE ZA TRENING: Te palice so narejene iz plastike in služijo različnim namenom. Kratke palice brez konice so dolge 0,8 m in se uporabljajo kot ovira pri vajah tekaške abecede ali pri vajah koordinacije. Palice se lahko uporabljajo skupaj s posebnimi stožci in podstavki za ustvarjanje ovir različnih višin.

Druga vrsta so palice s konico oziroma palice za slalom, ki so običajno dolge 1,6 m in so namenjene za slalomske vaje ali za označevanje igralnega prostora in con. Trening palice pomagajo izboljšati hitrost in trenirati eksplozivnost spodnjih okončin.Ta tip palic ima konico, ki omogoča, da palico zapičite v zemljo. 

AGILITY LESTVE: Agiliti lestve sodijo med agiliti pripomočke za vadbo in so eni izmed najbolj priljubljenih, lestve služijo za povečanje hitrosti in izboljšanje kondicije. Mehke prečke lestve se enostavno prilagodijo zahtevani velikosti reže. Lestev je zasidrana v tla in posameznik tako skače skozi posamezna »okna«. Vaje z agility lestvijo so odlične za ciljanje na spodnji del telesa, zlasti na hitro krčne mišice. Razvili boste moč in vzdržljivost v stegnih in upogibalkah kolkov ter izboljšali prožnost sklepov. Posebna vrsta agility lestve, ki jo imamo v ponudbi, je sestavljena iz dvajsetih zaporednih letvic, ki jih je mogoče zložiti v poljubno obliko in dolžino.

Agility

RAZLIČNI KOMPLETI OVIR: Kupite lahko tudi komplet ovir, ki so lahko sestavljena iz kombinacije obročev, palic, držal, spojk, stožcev ipd. Z njimi lahko sestavite progo z ovirami po vaših željah in zmožnostih.

Agilnost je sposobnost hitrega premikanja na nogah in vključitev tovrstnega treninga v vadbo lahko pomaga izboljšati vašo hitrost, okrepiti spodnji del telesa in zmanjšati tveganje za poškodbe, poleg tega tako visoko-intenzivni intervalni trening poveča porabo kalorij.

PREDNOSTI AGILITY TRENINGA:

Kdaj ste si nazadnje pretegnili mišico v spodnjem delu hrbta zaradi nepravilnega položaja dviga? Ali pa ste si zaradi preprostega napačnega koraka strgali vez v kolenu? Žal so te poškodbe v atletiki vse prepogoste. Številne poškodbe, ki se jim lahko izognemo s športom, se pojavijo, ko naše telo pade iz poravnave, medtem ko smo sredi dinamičnega gibanja (tj. skakanje, tek ali dviganje).


Vadba agilnosti izboljša prožnost, ravnotežje in nadzor. Agilnost pomaga telesu, da ohrani pravilno poravnavo in držo med gibanjem. Poleg tega agility vaje spodbujajo naše telo, da se nauči, kako vzdrževati pravilno postavitev telesa. S pravilnim treningom agilnosti so občutljiva področja, kot so spodnji del hrbta, ramena in gležnji, zaščitena, medtem ko se hitro premikate.


Vadba agilnosti vključuje komponente učenja, osredotočenosti, ravnotežja in koordinacije. Ta vrsta treninga spodbuja bogatejše povezave med več možganskimi regijami, tako da jih usmerja k sodelovanju. Sprva se lahko vaši odzivni gibi zdijo prisiljeni. Vendar pa bodo s prakso postali bolj naravni.


Agility trening spodbuja naše telo k izboljšanju ravnotežja med dinamičnim gibanjem. Ko naše telo deluje sinhronizirano, postanejo naši gibi bolj tekoči, kar ima za posledico gladke, usklajene prehode.


Intenzivna kondicijska vadba lahko naslednji dan pusti boleče mišice in izčrpano raven energije. Vendar pa izbruhi gibanja, vključeni v trening agilityja, če jih izvajamo v daljšem časovnem obdobju, pomagajo graditi moč našega mišično-skeletnega sistema. Močnejši mišično-skeletni sistem lahko skrajša čas okrevanja po vadbi.S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli