Ženske rekreativne drsalke ter drsalke za umetnostno drsanje

Drsalke skozi zgodovino

Razvoj prvih drsalk sega približno 5.000 let nazaj. Finci naj bi bili prvi, ki so s pomočjo živalskih kosti izoblikovali rezilo za lov in hitrejša potovanja na ledu. Danes poznamo več vrst drsalk, od nastavljivih in fiksnih, hokejskih in hitrostnih ter drsalk za umetnostno drsanje.

Nasvet za začetnice drsanja 

Nasvet za začetnice: namesto hokejskih drsalk se raje odločite za umetnostne drsalke, tudi če želite kasneje igrati hokej na drsalkah. Razlog za to je profil rezila. Rezila na hokejskih drsalkah so krajša in spredaj nimajo zareze na rezilu. Prednost umetnostnih drsalk je v tem, da začetnikom zagotavlja boljšo stabilnost zaradi daljšega in bolj ploskega rezila.
Ko osvojite osnovne elemente drsanja, lahko drsalke zamenjate s hokejskimi.

Med drsanjem nosite tanke nogavice. To se vam morda sliši nerazumljivo, vendar umetniški drsalci nosijo zelo tanke nogavice, nekateri pa nogavic med drsanjem sploh ne nosijo. Debelejše nogavice se lahko naberejo in povzročajo bolečino in nelagodje.

 
Če imate občutek nestabilnosti v umetnostnih drsalkah, se lahko odločite za nakup drsalk v obliki ''pancerja''. Te po navadi nudijo boljšo oporo nogi.


Za vse ljubiteljice drsanja, lahko tukaj najdete širok nabor opreme in drsalk na enem mestu. Priskrbite si svoje drsalke in uživajte v drsanju s prijatelji ali družino. 


Drsalke so v prvi meri kakovostne in elegantne, primerne pa so za umetnostno in rekreativno drsanje. Ne glede na izkušnje z drsanjem, so vse drsalke primerne tako za začetnice kot vmesne drsalke. Pohitite in zboljšajte svoje drsalske sposobnosti z novimi ženskimi drsalkami na poledenelem jezeru ali v dvorani.S klikom na »Dovoli«, se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo v spletni trgovini. Piškotke uporabljamo tudi za spremljanje analitike in za marketinške aktivnosti. (Nastavitve piškotkov)
Dovoli